Ján Baránek o Matovičových KRVAVÝCH PAPRČIACH a o protestoch progresívcov (VIDEO)
09 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Protest Zastavme ich!, ktorý 7. 12. zorganizovali tri opozičné strany (KDH, SaS a PS) v Bratislave zaujal aj  politického analytika Jána Baránka. Pri počúvaní príhovorov rečníkov sa priznáva, že chvíľu musel predýchavať a vyšlo mu z toho, že v súčasnej situácii je hľadanie kompromisu, či akéhosi názorového prieniku absolútne nemožné. Prekvapila ho však početná účasť. Tú síce odhadnúť nevie, no svedčí to o posune Bratislavčanov smerom k progresivizmu.

Baránek vo svojom videu na YouTube hovorí o úžase z rečníkov, ktorí v podstate hovoria presne to, čo hovorili politici v nedávnej minulosti – vyčítajú presne rovnaké nešváry. Lenže kým v minulosti sa natvrdo vypínali weby a umlčiavali nemainstreamové názory, dnes pár politikov len odmieta komunikovať s niektorými vybranými médiami či novinármi. Toto tvrdenie ho privádza k neriešiteľnosti situácie. Tá by sa mohla pohnúť k lepšiemu, keby vláda nechala prešetriť jednak zločiny pri Matovičovom menežmente covidu a tiež treba zverejniť negatívne následky očkovania.

Ohrozená sloboda prejavu.

„Ja som na to len „zíral“, že pre Boha čím je ohrozená sloboda prejavu?,“uvažuje Baránek vo svojom videu s tým, že ak Fico odmieta odpovedať konkrétnym novinárom a médiám, nie je ohrozená sloboda prejavu. Pripomína, že aj Biely dom si na základe prísnych akreditácií vyberá účastníkov tlačových besied. Nikomu to neprekáža a logicky sa tam nedostanú tí, ktorí nie sú priaznivo naklonení súčasnej vládnej moci. Tam to neprekáža, no ak sa niečo podobné deje u nás, už sa hovorí o ohrození slobody prejavu.

Hrabko o protestoch: Opozícia je tá POSLEDNÁ, čo by mala VYSKAKOVAŤ!
Ako výrazní favoriti nadchádzajúceho súboja o post hlavy štátu sa javia predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) a exminister zahraničných vecí Ivan Korčok. Ak by do reálneho súboja s nimi chcel ísť nový kandidát, musela by to už byť veľmi... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Kto ide moralizovať

Čo však Baránka zaráža je fakt, kto rečnil za domnelo ohrozenú slobodu slova.

„O čom hovoria ľudia, ktorí boli pri moci, keď tu vypínali alternatívne médiá? Bez rozhodnutia súdu, len na základe nejakého pokynu z NBÚ sa tu povypínali weby. Masovo a zo dňa na deň,“pripomína politológ s tým, niektoré sa z toho poriadne dodnes nespamätali. „To bolo všetko v poriadku,“ dodáva.

Michal Šimečka. Zdroj foto: FB/PS

20 rokov úspechov

Celý protest bol prioritne o potrebe záchrany Úradu špeciálnej prokuratúry. Podľa niektorých rečníkov má táto inštitúcia 20-ročnú úspešnú históriu. Baránek však rečníkom oživuje pamäť a sám nechápe, prečo je Lipšicov predchodca Dušan Kováčik vo väzení.

„Na jednej strane tvrdia, že je veleúspešná, ale na druhej strane dlhoročný špeciálny prokurátor je v base kvôli korupcii. Ich uvažovanieje dosť obmedzené a plytké, čo dokázal aj ďalší rečník z organizácie Mier Ukrajine,“rekapituluje Baránek, ktorého na jeho reči pobavilo, že všetko, čo bolo v nesúlade s mainstreamovou politikou organizovali Rusi.

Kolíková ako čerešnička na torte

Baránek hovorí, že ho pobavili reči Márie Kolíkovej o právnom štáte.

„Zrovna tá, ktorá bola ministerkou, keď generál Lučanský utrpel samovylúpnutie oka, potom sa akrobaticky obesil na pyžame, alebo na mikine. Ona nelenila a v priebehu dvoch dní nám povedala štyri verzie jeho úmrtia,“ pripomína Baránek smrť policajného prezidenta, ktorú si pripomenieme o niekoľko dní. Nebola to pritom jediná smrť, pri ktorej mala Kolíková odstúpiť.

LIPŠIC nebol jedinou chybou bývalej vlády!
V posledných dňoch rezonuje v spoločnosti značne nafúknutá kauza o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Opozícia začala masírovať mozgy predovšetkým ľuďom, nepoznajúcim situáciu v dlhodobom kontexte. Pochybuje v skutočnosti národ o relevancii... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Rovnaké argumenty oboch strán

Na tom, že obe strany používajú takmer rovnaké argumenty vidno, aká je spoločnosť rozbitá.

„My vtedy, oni teraz. Či už je to obmedzovanie osobnej slobody, potláčanie slobody prejavu, únos demokracie, ale až ma oblial studený pot, keď som si uvedomil, že oni hovoria presne to isté, čo sme hovorili my, súc presvedčení o svojej pravde,“ uzatvára Baránek tému štvrtkového protestu s tým, že toto je neriešiteľné.

Nie sme ochotní to odpustiť

Baránek sám trvá na tom, že niektoré veci z uplynulých viac, ako troch rokov sa musia dostať do rúk OČTK. Rovnaké presvedčenie však číta aj v súčasnej opozícii a to je cesta „kto z koho“. To je však najhoršia cesta, ktorú si podľa Baránka možno zvoliť. Najlepšia cesta je cesta kompromisu, lenže ani jedna strana nemá žiadnu snahu o kompromis. Aj on sám má totoálne vyhranený názor na Naďa, Matoviča, či Kolíkovú.

celoplošné testovanie / TASR

Viac, ako desaťtisíc mŕtvych po celoplošnom testovaní

„Ja som presvedčený o tom, že Matovič je zodpovedný za tisícov občanov Slovenska,“ dopĺňa Baránek a vysvetľuje, že Matovičov menežment covidu bol nezodpovedný. A tiež celoplošným testovaním, po ktorom krivka úmrtnosti strmo stúpla. Sychravé počasie je na šírenie vírusu najideálnejšie, no a hodiny v nekonečných radoch s ľuďmi, ktorí tiež mohli byť infikovaní šíreniu len pomohli. Preto si Baránek dovolí tvrdenie, že Matovič je za smrť týchto ľudí zodpovedný.

ZABRÁŇME MAJDANIZÁCII SLOVENSKEJ POLITIKY!
V tomto národe je toľko zloby, nenávisti a vzájomného nepochopenia, že začínam mať obavy, do čoho to nevyhnutne musí vyústiť. Skonštatoval to vo svojom komentári politický analytik Eduard Chmelár. Spoločnosť, ktorá nevie definovať spoločné záujmy,... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Čo očakáva od vlády

„Aby sme sa mohli pozrieť do zrkadla a aby sme mohli pokračovať, ako štát slobodných a suverénnych občanov, potrebujeme sa poctivo a dôsledne vysporiadať so svojou minulosťou. Celoplošné testovanie v mojom ponímaní je najväčší zločin, ktorý sa odohral na území Slovenska od Druhej svetovej vojny,“ myslí si Baránek s tým, že možno ide dokonca o bezprecedentný zločin a kým sa s tým nevyrovnáme, bude to obrovská čierna škvrna.

Ľahké to nebude

Keďže tri milióny ľudí sa nechali „pritlačiť k stene“ bude veľmi ťažké priznať si, že tí, čo sa nechali prinútiť, nepreukázali silu ducha a slobody a napriek svojmu presvedčeniu sa tam postavili. Podľa Baránka participovali na zločine.

„Ak tu má nejaký politik krvavé paprče, ako to svojho času povedal Fico o Mečiarovi, tak dnes najkrvavejšie paprče má Matovič,“ tvrdí Baránek. Druhé jeho očakávanie od vlády je, zverejniť negatívne účinky očkovania a pracovať na tom, aby ľudia po očkovaní nemuseli zomierať na tieto následky. To však vieme docieliť len vtedy, ak bude analýza pravdivých dát. Tá musí prísť nie kvôli nejakému falošnému zadosťučineniu z pravdy, tu ide o záchranu života zaočkovaných.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!