Hlas ľudu: Lucia z Bruselu píše Ficovi
09 | 12 | 2023 I Mária Škultétyová

Ja, že prečo sa odmlčala. A ona bola v Senegale. Poznávať svet za naše, kým sa ešte dá. Lebo potom sa už každý, poviem to jej slovníkom, na ňu vys*re. Stále platí to, čo som už raz bola o nej napísala: Pošli teľa do Bruselu, vráti sa ti krava. Keď si prečítate list, ktorý posiela Ficovi, iste si poviete: Áno, je to krava.

Veď posúďte:

Vážený pán Fico,

práve som sa vrátila zo Senegalu a vidím, že ste obrátili Slovensko ako jeho verejnoprávny rozhlas. Aj v Afrike sú fickovia, ktorí sú viac alebo menej skorumpovaní, lživí a opití. Mocou alebo iným drinkom.

Podľa toho, či svojich politických protivníkov dajú popraviť alebo len zavrieť, viete niekedy s istotou povedať, či je to dobre vyspatý diktátor alebo len nekvalitne vysratý demokrat.

Videla som tam aj naozajstných liberálov. Je ich zopár. Vyznačujú sa dobrými školami, nízkymi kontami a odvahou bojovať za okom nerozpoznateľné ideály aj vtedy, keď im v politickom boji podpália dom s deviatimi deťmi. Ako moji kamoši zo Zambie alebo z Guiney.

Vy ste celkom iný Santer. Nestačí vám zoťať Lipšica, ktorý by sa už zoťal aj sám, vy musíte špeciálnu prokuratúru zrušiť. Ako právnik viete, že na to neexistuje jediný dôvod. Špeciálna prokuratúra a špecializovaný trestný súd si po rokoch mafiánskeho eldoráda poradili s organizovanými skupinami Sýkorovcov, Takáčovcov, Černákovcov, Okoličániovcov, Adamčovcov od Bratislavy cez Topoľčany až po Čiernu nad Tisou.

Odkedy vás voliči vrátili z misie politickej zombie po Ondrejskom cintoríne, vedie vás a vašu bandu iracionálna pomsta. Chcete zrušiť aj kajúcnikov, aj keď náš trestný poriadok takýto inštitút de facto nepozná. A chcete znížiť trestné sadzby za korupciu. Aj v Afrike vedia, že korupcia je výrazný faktor prilákania investícií. V minulých rokoch zaznamenali najväčší pokrok v indexe vnímania korupcie Pobrežie Slonoviny a Senegal.

Hlúpnu nám deti vzdelávané v slovenskom systéme. Prepad v PISA testoch je národná hanba, ale ten váš minister so smutnými očami namiesto systémových opatrení len vzdychá v tlačovej správe. A ministerka kultúry, pani Martina, pichá po nociach nechty do teplých woo-doo bábik, aby ich už nikto ani len maľovať nechcel.

Pán Fico, aj v tej Afrike sa zle vyspatý diktátor chce aspoň občas tváriť, že je len okolnosťami namrzený demokrat. Pozerám, že vy už sa ani netvárite.

LĎN

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Pošli teľa do Bruselu, vráti sa ti krava
Pani Jana v komentári pod statusom Lucie Nicholsonovej píše: „Najprv si tancovala na hroboch Jána a Martiny, teraz tancuješ na hroboch Juraja a Matúša. Ty by si dokázala politicky zneužiť aj svoju menopauzu, aj za ňu by boli zodpovední Danko,... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik