Europoslankyňa: Dôležité témy musia bokom! EP musí riešiť SLOVENSKÉ OPOZIČNÉ PLAČKY
09 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) je rozčarovaná. Vláda je vo svojich funkciách ani nie dva mesiace, no v Európskom parlamente už sa kopia sťažnosti na jej konanie. Na celom je však najhoršie, že ich autormi sú naši vlastní europoslanci. Tí pochádzajú zo strán, ktoré sa podľa Roth Neveďalovej nevedia zmieriť s tým, že voliči rozhodli v ich neprospech.

A tak slovenskí europoslanci z opozičných strán podpisujú výzvu, ktorou žiadajú podpredsedníčku EK, aby preverila rozhodnutia premiéra. A tak aj Roth Neveďalová bude musieť obhajovať slovenskú vládu proti slovenským europoslancom, ktorí sa nevedia zmieriť s volebnou porážkou ich strán. Lebo Daniela Lipšica treba pri moci udržať za každú cenu – aj za sankcie, či odstavenie od eurofondov. Medzi tým sa bude venovať poľnohospodárom V4-ky, čo by podľa nej mala byť rozhodne zmysluplnejšia práca europoslanca.

Brusel to vyrieši

Toto zrejme očakávajú slovenskí poslanci Európskeho parlamentu, lebo akonáhle sa im niečo na rozhodnutiach vlády nepáči, hneď si bežia sťažovať na Európsku komisiu (EK). Naši europoslanci v spoločnom liste žiadali podpredsedníčku EK Věru Jourovú, aby preverila, či sú rozhodnutia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) týkajúce sa novinárov v súlade s hodnotami a princípmi Európskej únie (EÚ).

Slovenskí europoslanci NEVÁHALI a nabehli do Bruselu POSŤAŽOVAŤ SA NA FICA
Brusel to vyrieši... A Ficovi a najlepšie hneď celej novej slovenskej vláde riadne vypráši kožuch! Toto zrejme očakávajú slovenskí poslanci Európskeho parlamentu, lebo akonáhle sa im niečo na rozhodnutiach vlády nepáči, bežia sa sťažovať hneď na... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Na čo Fico siahne, je problém

Preverenie iniciovali europoslanci Eugen Jurzyca (SaS) a Ivan Štefanec (KDH), ku ktorým sa pripojil Vladimír Bilčík (Demokrati), Miriam Lexmann (KDH), Lucia Ďuriš Nicholsonová (Jablko), Jozef Mihál (Demokrati), Peter Pollák (Matovičovo hnutie) Martin Hojsík (PS) a Michal Wiezik (PS). Autori listu tvrdia, že tlak na nezávislosť médií v ktoromkoľvek členskom štáte EÚ je vnímaný ako tlak na všetky médiá v EÚ. Problémom je aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, či „demontáž“ právneho štátu.

Chystá sa na obhajobu Slovenska

Kolegyňa sťažovateľov, Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) konštatuje, že niektorí slovenskí europoslanci sa nevedia zmieriť s prehrou vo voľbách a tak v EP očierňujú vlastný štát. Ten bude pred plenárkou EP obhajovať už budúci týždeň. „Obhajovať, lebo na nás zase raz niekto nakydal nezmysly,“ znechutene konštatuje Neveďalová na sociálnej sieti.

Čo sa jej nepáči?

„V Bruseli všade rozprávajú, že nová vláda je taká efektivna, že za mesiac rozvrátila právny štát, poľuje na oponentov a podobné nezmysly. A hlavne, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry bude hrozbou pre celú EÚ. Inštitúcie, o ktorej poriadne ani v Bruseli nikto nevedel a keď vedel, bolo to v súvislosti s poľovačkou na politickú opozíciu. Na nás. Vtedy však nekričali, lebo do Smeru sa kopať môže a musí,“ vysvetľuje europoslankyňa.

Facebook KRN | Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SD)

Na čo tým mečom naráža...?

„A tak zúfalí kolegovia zo strán s minimálnou podporou, ako Jablko, Demokrati, ale aj PS a bohužiaľ aj KDH žiadajú o špeciálny bod na rokovaní europarlamentu a dokonca aj rezolúciu proti Slovensku. Budú žiadať zakročenie Eurokomisie, obmedzenia a sankcie, odobratie práva hlasovať a aj zastavenie eurofondov. Lebo to je podľa nich správna cena za udržanie Lipšica a spol. vo funkcii. Lebo asi iba on je politický spasiteľ a očakávam, že následne v žiari svetla svojej svätožiary s mečom pomstiteľa povstane a zachráni ich, pardon, Slovensko,“ píše Roth Neveďalová a nabáda k sledovaniu týchto debát, keďže už o pol roka si do EP zvolíme nových zástupcov.

Práca v EP je o inom

„Títo farizeji, ovečky s vlčou dušou, aj títo vás budú presviedčať, že budú naše spoločné záujmy hájiť najlepšie. Ja sa idem venovať zástupcom poľnohospodárom z V4. Lebo máme aj skutočnú prácu, ktorú treba robiť, nie iba riešiť pseudoproblémy a depresie opozície,“ uzatvára europoslankyňa svoj príspevok.

Piatok s Pellem: Nikdy nenecháme ľudí napospas! (VIDEO)
Dva týždne pred Vianocami má predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) pre Slovákov dobrú správu – ceny energií sa napriek avízu drastického zvyšovaniu, meniť nebudú. Aj túto správu priniesol vo svojej tradičnej rekapitulácii týždňa nazvanej... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!