ČAPUTOVÁ verzus ŠIMKOVIČOVÁ: Novinárske hyeny nepoznajú rovnaký meter
10 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Nie všetci žurnalisti konajú podľa žurnalistickej etiky. Sami sa však vidia iba v najlepšom svetle. Diletantský prístup pseudožurnalistov si všimol i doktor Igor Bukovský.

„Je už načase, aby „novinári“ zverejnili, na základe akých overiteľných faktov používajú vo vzťahu k fyzickým, alebo právnickým osobám závažné a nactiutŕhačské označenia ako „konšpirátor, konšpirátorský, hoaxer, antivaxer, atď.“, tvrdí Bukovský. Tento slovník patrí totiž k obľúbeným v prípade médií ako Denník N, SME, Nový čas, atď. Ich aktuálnym, obľúbeným a opakovaným terčom sa stala ministerka kultúry Martina Šimkovičová.

Polemizuje tiež o tom, či týmto médiám hovoria niečo zákonné obmedzenia pre účinkovanie v reklame a marktetingu, o ktorých uvádzajú v kontexte s členmi vlády Slovenskej republiky a či ich aplikujú aj na osobu prezidentky Slovenska...

PROGRESÍVCI SA SEKLI!
Progresívci radia, poučujú, proklamujú. Najnovšie vo verejnosti rezonuje kauza, v ktorej sa strana Progresívne Slovensko obrátila na súd kvôli porušovaniu zákona zo strany ministerky Martiny Šimkovičovej a jej účinkovaní v televízii TV Slovan. Ide... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Nie každý môže byť miláčikom korporátnych médií

Ak by takéto postupy totiž fungovali na všetkých a bola možnosť ich i spravodlivo aplikovať v realite, bolo by správne dosiahnuť, aby o svoju ročnú mzdu prišla i Zuzana Čaputová, prezidentka SR.

V prípade realizácie spravodlivého rozsudku by jej mala byť odobratá mzda za obdobie, keď sa dopustila porušenia zákonov v súvislosti s tým, že „poskytla osobe a súkromnej firme biochemika Pavla Čekana, pričom jeho firma vyrábala tzv. covidové PCR testy a ktorá dostala veľké finančné príspevky od štátu, obrovskú marketingovú propagáciu a reklamu tým, že ho zaradila do svojej delegácie pri oficiálnej štátnej návšteve Vatikánu a výrobok jeho súkromnej firmy (PCR test) odovzdala pápežovi ako oficiálny štátny dar.

Prezidentka sa tiež veľmi aktívne venovala vystupovaniu v reklamnej kampani na podporu predaja tzv. vakcín až dvoch súkromných firiem.

Bol za tým dobrý zámer v prospech obyvateľstva a jeho zdravia, alebo si tým chcela jednoducho nahanobiť majetok? Nezabudnime ani na malú kauzičku, keď si pri návšteve USA užila luxusných apartmánov Hilton, kde stojí jedna noc 1000 dolárov. Tejto návštevy sa zúčastnila i jej dcéra a jej kamarátky... Ale o tom „seriózne médiá“ hovoria len veľmi neradi. Respektíve nehovoria vôbec...

Progresívci nedajú pokoja! Podali podnet na ministerku kultúry M. Šimkovičovú za účinkovanie v TV Slovan
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) má svojím vystupovaním vo vysielaní TV Slovan porušovať zákon. Myslí si to Progresívne Slovensko (PS), ktoré v tejto súvislosti podáva podnet na Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!