AKTUÁLNE Vianoce Slovákov sú OHROZENÉ!
09 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Pred Vianocami prichádza zlá správa. Mnoho e-shopov je na hranici krachu. Zákazníci môžu mať problém dostať sa k svojim objednávkam. Je za tým pád kuriérskej spoločnosti 123Kurier. Balíky ostali na depe a časť internetových obchodov, ktorým nevyplatili peniaze, sa ocitla v bezvýchodiskovej situácii, informuje zoznam.sk.

Tovar uviazol v zavretých depách

Krach e-shopov na Slovensku prišiel v tom najhoršom čase. Pred Vianocami , keď ľudia čakajú na objednaný tovar. V zavretých depách podľa e-shopov ostalo mnoho nedoručených zásielok. Ľudia nedostali objednaný tovar a takisto kuriérska firma e-shopom neuhrádza platby ani za doručený tovar.

Internetové obchody siahajú na finančné rezervy

Mnohé internetové obchody siahajú na svoje finančné rezervy a mnohé sa dostávajú do existenčných problémov. Ide pritom o stovky podnikateľov. Kuriérska firma niektorým dlhuje až státisíce eur. Katastrofu to predstavuje predovšetkým pre firmy orientované na zimný sortiment.  

Dolinková takmer ODPADLA! Sekera v zdravotníctve je SKORO MILIARDA!
Sekera 800 miliónov eur! Nepríjemné prekvapenie pre túto vládu obmedzí vynakladanie financií na rozpočet do budúceho roku. Ministerka zdravotníctva bude robiť, čo sa dá. Niektoré opatrenia nebudú populárne, musí sa však škrtať. Zuzana Dolinková,... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

E-shopy chcú voči dlžníkovi postupovať spoločne

Celkové pohľadávky voči padnutej firme môžu dosahovať dva až päť miliónov eur. E-shopy preto budú postupovať spoločne, zvažujú podanie žiadosti o konkurz a padli aj úvahy o trestných oznámeniach. V ohrození  sa ocitlo aj občianske združenie, ktoré cez kuriérsku firmu poslalo balíky pre sociálne slabé rodiny.

Prečo došlo ku krachu firmy?

Pozadie problémov vo firme je zatiaľ nejasné. Najprv do konkurzu padla jej česká dcérska spoločnosť 123Kurýr, následne zatvorila svoj depá aj materská firma na Slovensku. Vlastníci firmy za tým vidia podrazy a nekalé praktiky zo strany veľkej časti kľúčových zamestnancov.

Zdroj foto: 123kuriér

Kuriéri si vraj nechávajú peniaze a objednávky

Firma tvrdí, že niektorí kuriéri konajú protiprávne, nechávajú si vraj peniaze a objednávky. Niektorí kuriéri ale vravia, že už dlhšiu dobu nedostali výplatu. Nad budúcnosťou firmy teda visí veľký otáznik.

13. dôchodky narastú na rekordných 800 €! Vláda zabezpečí i rodičovský dôchodok
Minister sociálnych vecí a rodiny prišiel s nanajvýš príjemnou správou. 13. dôchodky narastú až na rekordných 800 eur. Tak seniori, ako i invalidní dôchodcovia sa budú môcť tešiť z produktívnej práce koalície, na rozdiel od obštrukcií a zbytočného... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik