13. dôchodky narastú na rekordných 800 €! Vláda zabezpečí i rodičovský dôchodok
09 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Minister sociálnych vecí a rodiny prišiel s nanajvýš príjemnou správou. 13. dôchodky narastú až na rekordných 800 eur. Tak seniori, ako i invalidní dôchodcovia sa budú môcť tešiť z produktívnej práce koalície, na rozdiel od obštrukcií a zbytočného rojčenia opozície. Bonusom bude aj vyplatenie rodičovského dôchodku. Na tomto konsenze spolupracovala celá koalícia.

Snaha vlády vyšla v prospech občanov

„Chcem potvrdiť, že vo vládnej koalícii sme našli také riešenie, ktoré umožní vyplatenie skutočného trinásteho dôchodku ako aj vyplatenie plnohodnotného rodičovského dôchodku a aj to, že nebudeme musieť vstúpiť do mechanizmu venovania dvoch percent z daní“, zdôraznil Erik Tomáš.

Minister uistil poberateľov dôchodkov, že sa toto všetko udeje už na budúci rok. „Chcem vám oznámiť, že presne dnes rezort sociálnych vecí a rodiny dal do medzirezortného pripomienkového konania novelu zákona o sociálnom poistení vďaka ktorej bude v decembri 2024 bude vyplatený 13. dôchodok v plnej výške priemerného dôchodku za predchádzajúci rok, čo v prípade starobných dôchodcov predstavuje sumu 606 €.“ Erik Tomáš uistil poberateľov penzií, že nikto z nich nebude o svoj dôchodok ukrátený.

SĽUB, KTORÝ VLÁDA DALA, SPLNÍ. Dôchodcovia sa môžu tešiť
Jednorazový príspevok, na ktorý našla vláda 220 miliónov eur, začnú dostávať dôchodcovia už za tri dni. Splnili tým svoje slovo, ktoré dali minulý týždeň. Od 1. decembra získa jeden a pol milióna poberateľov sumu v termíne, v ktorom dostávajú svoj... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vyplatenie dôchodkov je zabezpečené novelizáciou zákona

Vláda tiež zabezpečila vyplatenie rodičovského dôchodku v jednorazovej sume. Stane sa tak v júni. Výška celoročného jednorazového príspevku bude 338, 80 €. O presných dátach informuje vláda poberateľov dôchodkov, i celú verejnosť, v januári. Odchýlky od týchto súm budú minimálne. Úprava zákona dbá na tom, že toto rozhodnutie je nenapadnuteľné.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!