Šimečka, Kolíková a Majerský sa ozvali! Reagujú na Zuzanu Čaputovú!
08 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Opoziční politici sa stotožňujú s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v kritike vládnych návrhov týkajúcich sa trestnej politiky. Prezidentka v piatok uviedla, že nevylučuje prípadné veto ani podanie na Ústavný súd SR v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

"Prezidentka sa zastala princípov právneho štátu a jasne sa postavila na stranu spravodlivosti a slušných ľudí na Slovensku. My budeme proti únosu právneho štátu bojovať v parlamente, v Európskej únii aj na uliciach a oceňujeme, že prezidentka spraví zo svojej pozície všetko, čo jej ústava umožňuje, aby sme spoločne ukázali, že demokracia sa vie brániť," skonštatovalo hnutie Progresívne Slovensko. Jeho predseda Michal Šimečka sa zhoduje s prezidentkou v tom, ako upozornila na "absurdnú rýchlosť a brutalitu" vlády pri pretláčaní zmien. Jediným vysvetlením je podľa neho snaha o pomstu a zrušenie inštitúcie, ktorá si len robí svoju prácu.

Igor Matovič kritizuje Zuzanu Čaputovú
Líder hnutia Slovensko Igor Matovič víta vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá nevylučuje prípadné veto ani podanie na Ústavný súd SR v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Očakával by, že bude vyvíjať k tejto téme... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Poslankyňa parlamentu za SaS Mária Kolíková upozornila, že prezidentka sa ozvala ešte predtým, ako návrh prešiel. Je podľa nej zjavné, že hlava štátu je vyrušená tým, akým spôsobom koalícia robí zmeny. Došlo podľa nej k porušeniam štandardného legislatívneho procesu.

Predseda KDH Milan Majerský sa stotožňuje s tým, že prezidentka kritizuje rýchlosť prípravy návrhov. Koalícia mala ísť podľa neho na to "s rozumom" a pomaly. "Odstráňme, čo je chybné, ale nezrušiť celú inštitúciu," reagoval.

Zuzana Čaputová zasahuje! Nevylučuje veto aj podanie na ÚS v prípade rušenia ÚŠP

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevylučuje prípadné veto aj podanie na Ústavný súd (ÚS) SR v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Uviedla to v piatok.

Viac v článku:

Zuzana Čaputová zasahuje! Nevylučuje veto aj podanie na ÚS v prípade rušenia ÚŠP (VIDEO)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevylučuje prípadné veto aj podanie na Ústavný súd (ÚS) SR v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Uviedla to v piatok. Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevylučuje veto ani podanie na Ústavný súd (ÚS) SR... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik