Raketová smršť nad Ukrajinou
09 | 12 | 2023 I Milan Laca

Letisko Boryspil začalo dymiť: Rusko vypálilo rakety na Kyjev.

Útoky sa uskutočnili na celej Ukrajine.

Opäť udreli 

Od rána (8.12.2023) bol ukrajinský internet plný poplašných správ: „Dneper – zostaňte v úkrytoch! Rakety menia kurz“, „Niekoľko skupín rakiet smeruje k Pavlovgradu“, „Rakety v Kirovogradskej oblasti!“, „Kyjevská oblasť, rakety vaším smerom“. Tentoraz na územie Ukrajiny útočia rakety. Ukrajinské médiá v panike uvádzali, že asi 10 ruských bombardérov vzlietlo na oblohu, aby „pracovali na ukrajinských regiónoch“.

V Poľsku volajú po Zelenského odchode
Poľský generál vyzval Zelenského, aby odstúpil. Generál Skrzypczak tvrdí,že bez pomoci USA bude Ukrajina čeliť nevyhnutnej porážke. Polemika Na stránkach západnej tlače aktívne diskutujú o eskalácii konfliktu medzi ukrajinským prezidentom... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Milan Laca

Neustále útoky

Večer 7.12.2023  ruské rakety leteli do Charkovskej oblasti. Miestne úrady „diplomaticky“ hlásia päť zásahov, zatiaľ čo očití svedkovia tvrdia, že svoje ciele dosiahlo najmenej 10 rakiet X-101/X-555.  Výbuchy zaznamenali v oblastiach Cholodnaja Gora a Saltovka. Bol to zásah priemyselného zariadenia, kde vyrábali a opravovali vojenské vybavenie.

Pokračovanie

Ráno, 8. decemba „spracovávanie“ územia Ukrajiny pokračovalo. Rakety zasiahli Dnepropetrovskú oblasť a Kyjev. Ako povedal gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Sergej Lysak, „v Pavlograde bolo ráno ťažko, to isté sa stalo včera večer“. Kde presne udreli, šéf kraja nespresnil. Ale je známe, že v Pavlograde, v Dnepropetrovskom regióne existuje obranný podnik, ktorý vyrába pevné raketové palivo, výbušniny a pušný prach pre armádu. Pred niekoľkými mesiacmi tam už dopadli ruské rakety, po ktorých závod potreboval rozsiahlu obnovu. 

screenshot youtube | Letisko Borispiľ

Výbuchy v hlavnom meste

"Silný raketový útok na Kyjev!" - písali ráno ukrajinské médiá. Ľudí vyzvali, aby išli do úkrytov. Kyjevské metro oznámilo, že stanice „Demievskaja“, „Golosejevskaja“, „Vasilkovskaja“, „Výstavné centrum“, „Hipodróm“, „Teremki“ zastavujú premávku a prechádzajú do režimu úkrytov.  

A zas letiská...

Očití svedkovia uvádzajú, že k výbuchom došlo v oblasti letísk Irpen a Boryspil. V hangároch pri letisku bola výroba bezpilotných lietadiel. Medzitým sa na ukrajinských verejných stránkach začali objavovať fotografie súkromných domov, zničených troskami. Toto sú dôsledky „zlej“ práce ukrajinskej protivzdušnej obrany, uzatvára článok. 

Európska únia ide zbrojiť a rozhodovať. Veľmi to potrebujeme
Európska únia plánuje vytvoriť jednotný obranný trh. Európska komisia pripravila na summit EÚ, ktorý bude od 14. do 15. decembra, revolučný projekt na vytvorenie jednotného trhu s vojenskými výrobkami. Budeme vám diktovať! Európska únia musí v... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!