LIPŠIC nebol jedinou chybou bývalej vlády!
09 | 12 | 2023 I Dušan Janek

V posledných dňoch rezonuje v spoločnosti značne nafúknutá kauza o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Opozícia začala masírovať mozgy predovšetkým ľuďom, nepoznajúcim situáciu v dlhodobom kontexte. Pochybuje v skutočnosti národ o relevancii konania ministerstva vnútra a premiéra?

„Daniel Lipšic sa špeciálnym prokurátorom nemal nikdy stať“ tvrdí rezolútne minister vnútra. „Vtedajšia vláda na čele s Igorom Matovičom účelovo zmenila zákony, aby sa dokonca odsúdený neprokurátor za právoplatný trestný čin mohol stať špeciálnym prokurátorom.“

Daniel Lipšic bol jeden z najnevídanejších prešľapov Matovičovej vlády

Diktátorské rozhodnutie Matovičovej strany nahrávalo jeho vláde k tomu, aby mohla Špeciálna prokuratúra konať podľa ľubovôle, konštruovať monster procesy a obviňovať ľudí bez toho, aby proti nim mala relevantné dôkazy. „Daniel Lipšic sa mal charakterne postaviť a povedať, že nechce byť na čele prokuratúry. Neurobil tak.“

Prokurátor so svedomím chlapa a čistým dresom?

Všetci si pamätáme, ako sa Daniel Lipšic vyjadril, že odchádza z politiky po nepríjemnej situácii, keď zabil chodca na prechode. Vyjadril sa v tom zmysle, že „odíde z aktívnej politiky ako chlap“. No jeho pamäť a svedomie boli príliš krátke na to, aby tak učinil a zakrátko sa stal šéfom špeciálnej prokuratúry, čo mu umožnilo vykonávať činy s ďaleko rozsiahlejším dosahom. Požehnala ho k tomu vláda. Takýto človek nemal čo robiť ako člen zákonodarného zboru. Argumenty však nestačia a zopár jednotlivcov je stále ochotných naletieť opozičným poslancom, ktorí sa pustili do vymývania mozgov za pomoci euroinštitúcií.

„Ako to on obsadil svojimi ľuďmi...“ dodáva Matuš Šutaj Eštok... „veď to nebol iba on. Boli to aj prokurátori ako Kysel, Repa, Šurek, Harkabus. Jeho úrad stratil svoje poslanie, prestal sa správať, ako sa správať mal. To, čo robilia ÚŠP za daniela Lipšica, bolo fatálne zlyhanie“, nepochybuje minister vnútra.

PRAVDA NIKOHO NEZAUJÍMA! Dôležité je to, čo je na papieri!
64% právnikov má skúsenosti s, doslova, používaním donucovacích praktík. Politické procesy sú znova na dennom poriadku. Matovičovci to nazývali rozviazaním rúk, pravda je taká, že svojim konaním ruky zväzovali ešte viac. Obžalovaný pocítili... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Iba odchod Lipšica by teda nebol adekvátnym riešením, hoci to vehementne tvrdil. Jeho kamaráti by naďalej sedeli na vysokých pozíciách a ťahali nitkami. Úrad špeciálnej prokuratúry navyše bol iba ďalšou z nepotrebných byrokratických inštitúcií, ktorá by zamedzovala plynulému chodu zákona. Je teda za čím v skutočnosti banovať? Alebo sa len snaží hŕstka „uvedomelých“ hrať na spravodlivých?

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!