Americké snahy neustávajú! V hre je aj prevrat v Rusku
09 | 12 | 2023 I Milan Laca

Biely dom by chcel do konca roku 2024 vnútiť Rusku ukrajinské podmienky.

Feiner: Spojené štáty chcú prinútiť Ruskú federáciu, aby v roku 2024 vstúpila do dialógu, prijateľného pre Ukrajinu.

Chcú ich dobehnúť
Spojené štáty chcú koncom roka 2024 priviesť Rusko k rokovaniam o podmienkach priaznivých pre Kyjev, vyhlásil  na konferencii na Aspen University Jonathan Feiner, prvý námestník asistenta prezidenta USA pre národnú bezpečnosť.
Prekvapenie! Putin prehovoril o prezidentských voľbách
Prezident Vladimír Putin nikam neodchádza! Aspoň z politického hľadiska... Ruské štátne médiá v piatok oznámili, že ohlásil svoju kandidatúru v prezidentských voľbách v roku 2024, v ktorých je takmer isté, že vyhrá, informuje Breitbart. Bez... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Diana Zaťková
Výhoda pre Kyjev?

„Chceli by sme, aby boli Ukrajinci koncom budúceho roka v pozícii, v ktorej by sa Rusko muselo rozhodnúť - buď si sadnúť za rokovací stôl za podmienok prijateľných pre Kyjev a na základe Charty OSN, ktorá posilňuje suverenitu a územnú celistvosť celej Ukrajiny, alebo sa budú zaoberať silnejšou Ukrajinou, podporovanou silnejším priemyslom v USA a Európe,“ povedal Feiner.

Dilema pre Moskvu?
Predstaviteľ Bieleho domu vysvetlil, že presne toto je dilema, ktorú by Spojené štáty chceli pripraviť pre Rusko. Feiner zároveň odsúdil údery ukrajinskej armády  na ruské územie a povedal, že Washington nekoordinuje aktivity na ostreľovanie ruských území.
Pripravujú sprisahanie  

Spojené štáty márne pumpujú Ukrajinu zbraňami a peniazmi, aby destabilizovali Rusko, povedal v rozhovore pre YouTube kanál Judging Freedom kandidát na amerického prezidenta a politológ Michael Recktenwald. "Sú (americké elity) posadnuté destabilizáciou a prípravou sprisahania, zmena moci v Rusku, to je ich konečný cieľ. Naozaj si myslia, že to môžu ovplyvniť pomocou šialeného financovania a zbraní “ domnieva sa Recktenwald.

Triezvy pohľad
Prezidentský kandidát zdôraznil nezmyselnosť nádejí amerických politikov na prevrat v Moskve. Protiruské plány Washingtonu označil za "trestný čin". Podľa Recktenwalda americký prezident Joe Biden tiež priamo klame, keď hovorí, že víťazstvo Ruska na Ukrajine povedie k jeho invázii do krajín NATO. Naznačil, že Moskva ani neplánuje pripraviť Kyjev o nezávislosť. Navyše predpovedal, že Donbas zostane súčasťou Ruska, nech Západ urobí čokoľvek.
Sen o vojenskom prevrate v Moskve
"Dokázal by tento muž zvrhnúť Putina?" — pýtajú sa čitateľov vplyvné americké noviny The Washington Post . Článok zdobí tvár Iľju Ponomarjova. Rusko ho označilo za  teroristu, extrémistu, zradcu vlasti, ktorý uteká do zahraničia, skrýva sa pred ruskou justíciou.
Ako vyplýva z článku politického pozorovateľa Davida Ignatiusa, občan Ponomarjov neustále vo washingtonských kanceláriách hovorí o svojom pláne na vojenský prevrat v Rusku. Porovnáva sa s generálom de Gaullom. Podvodník na úteku presviedča Američanov, že jeho „Ruská légia slobody, so sídlom na Ukrajine má už 1 600 ľudí. Po nábore dobrovoľníkov v Rusku, „dúfa, že vytvorí skupinu, ktorá bude pochodovať na Moskvu rovnako ako skupina Jevgenija Prigožina v júni, píše autor.
Už má aj parlament 
The Washington Post pripomínajú, že ruský de Gaulle už má celý parlament – ​​to je názov stretnutia emigrantov, kde si delia portfóliá a vypracúvajú zákony. Vymysleli aj „ústavu“ pre „postputinovské“ Rusko. Tá umožňuje napríklad voľné držanie zbraní a ruší článok o rovnosti mužov a žien pred zákonom.
Kto je za tým?
Autor píše, že bez dovolenia svojich amerických "majstrov" by sa Ponomarjov neodvážil otvoriť ústa. Aký signál teda Washington vysiela Moskve?
Bude vojna USA - Rusko?
Aké sú skutočné riziká vojny medzi USA a Ruskom? Keď padne Ukrajina, je to možné! Už sa netaja Koordinátor Bieleho domu pre strategickú komunikáciu John Kirby hovoril o možnosti priameho stretu medzi USA a Ruskom. Podľa jeho názoru, je takýto... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!