Ukrajina ZAVRAŽDILA kritika Zelenského! A s vraždami ešte zďaleka neskončila
07 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

ZRADCA, KOLABORANT! Iľja Kyva, ktorý bol členom ukrajinského parlamentu, kým nezačala vojna a neboli vyčistení poslanci, ktorí nesúhlasili s režimom, bol zastrelený do hlavy pri atentáte. Prihlásila sa k nemu ukrajinská spravodajská služba, informuje americký portál Breitbart s odvolaním sa na Ukrinform. Ale nie je ani prvý, ani posledný. Lov pokračuje!

Štátom povolený atentát... A budú nasledovať ďalšie

Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) potvrdila, že sú zodpovední za zabitie bývalého poslanca národného parlamentu, ktorého našli mŕtveho v Moskve, píše Ukrinform. Správa z ukrajinského štátneho spravodajstva opísala Iľju Kivu ako „vrcholného zradcu, kolaboranta a propagandistu... zločinca“ a uviedla, že bol „zlikvidovaný ručnými zbraňami“ alebo streľbou.

Podľa BBC hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky nielenže potvrdil štátom povolený atentát, ale povedal, že budú nasledovať ďalšie. Uviedol: „Áno, môžeme potvrdiť, že Kyva už nie je. Tento osud postihne ďalších zradcov Ukrajiny a bábky Putinovho režimu." Portál uviedol, že jeho telo našli v dedine na západ od Moskvy a vyšetruje to ruská polícia. BBC uviedola že ho našli so „strelnou ranou na hlave“.

Umlčali kritikov

Bývalý prezidentský kandidát bol poslancom za promoskovskú stranu „Opozičná platforma – za život“ v ukrajinskom parlamente, ale v roku 2022 bol zbavený svojho kresla po tom, čo sa vyslovil za ruskú inváziu na Ukrajinu. Niekoľko dní po tom, čo bol Kiva vyhodený z parlamentu, bola celá jeho strana – spolu s 11 ďalšími ukrajinskými proruskými stranami – zakázaná v rámci pravidiel stanného práva v národnom stave výnimočného stavu.

BIELY DOM NA ROVINU: Kyjev si musí poradiť bez USA! Zdroje vyschli
Biely dom v pondelok varoval, že americké fondy pre Ukrajinu do konca roka vyschnú. A bez okolkov vyhlásil, že ak Kongres neschváli novú podporu, Kyjev si bude musieť poradiť bez podpory USA, informuje americký portál Breitbart. Najpriamejšie... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Kyva utiekol z Ukrajiny do Ruska a bol v neprítomnosti odsúdený za velezradu za podporu ruskej vojenskej akcie. V rozhovore z apríla 2022 Kyva povedal, že „Zelenskyj, jeho sprievod a západní kurátori“ sa báli ruských jadrových zbraní a tvrdil, že sám Zelenskyj je narkoman. Kyva už predtým Zelenského obvinil aj z plánovania atentátov, aby sa zbavil svojich politických rivalov.

Lov pokračuje!

K vražde došlo len niekoľko dní po tom, čo sa starosta Kyjeva Vitalij Kličko dostal do novín po celom svete  so zriedkavým vyjadrením nesúhlasu s krokmi Zelenského. Vyjadril obavy, že „Ukrajina sa čoskoro už nebude líšiť od Ruska“.

Viac v článku: 

VITALIJ KLIČKO vyvolal obavy, rozruch aj sklamanie nad konaním ukrajinského prezidenta. Stále je však lojálny
Valerij Zalužny pre periodikum The Economist uviedol skutočnosť o patovej situácii na fronte. Jeho tvrdenie podporil aj Kyjevský starosta Vitalij Kličko Kyjevský starosta neotáľal a potvrdil Zalužneho slová. „Povedal pravdu. Niekedy ľudia nechcú... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Prichádza tiež uprostred zabíjania ďalších bývalých ukrajinských opozičných zákonodarcov – „zradcov“ – zjavne tiež zlikvidovaných. 

Kyjev sa minulý mesiac prihlásil k zodpovednosti za zabitie ďalšieho proruského ukrajinského politika, pričom Michaila Filiponenka z Luhanskej oblasti okupovanej Ruskom zabila bomba v aute. Ukrajinské riaditeľstvo spravodajských služieb vtedy varovalo, že „zradcovia Ukrajiny a kolaboranti s teroristickým Ruskom na dočasne okupovaných územiach... dostanú spravodlivú odplatu! Lov pokračuje!"

Zákonodarca Iľja Kiva sa 2. októbra 2019 zúčastňuje na zasadnutí parlamentu Najvyššej rady v Kyjeve na Ukrajine. (Foto: STR/NurPhoto cez Getty Images)

Ďalšia vražda len včera!

Ďalšia zjavná vražda bombou v aute sa odohrala práve včera - na Mikuláša-, hoci v tomto prípade sa ukrajinský štát ešte neprihlásil k zodpovednosti. Oleg Popov, tiež Ukrajinec kolaborujúci s ruskou okupáciou Luhanska, bol zabitý po výbuchu jeho auta, informuje francúzsky Le Monde

The New York Post uvádza, že Popov už minulý rok prežil jeden údajný pokus o atentát a zdroje tvrdia, že za jeho dnešnú vraždu je zodpovedná SBU. Ale to sa ešte nepotvrdilo.

Opäť špekulácie o ZELENSKÉHO ÚTEKU
Spojené štáty údajne pripravujú Zelenského útek z Ukrajiny. Ako píše russia-news.ru, zamestnanec americkej tajnej služby získal informácie o príprave úkrytu pre ukrajinského prezidenta a jeho rodinu. Kedy? Zdroj tvrdí, že manželia Zelenskí sa... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj finančne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!