Tabák je spokojná: Perverznosti na verejnosť nepatria (FOTO)
08 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Kauzu obrazu Andreja Dúbravského v podstate do virtuálneho priestoru vniesla politička Romana Tabák. Tá po koncerte zaregistrovala obraz Tučko s chudým v Galérii Slovenského rozhlasu na Mýtnej a jeho foto zverejnila na Facebooku s dodatkom, že názor si má urobiť každý sám. Neskôr sa informácia dostala aj k ministerke kultúry, ktorá bola pobúrená tým, že verejnoprávna inštitúcia vystavuje podobné „diela“. Obraz bol stiahnutý a nepomohla ani masívna propagácia Denníkom N.

Romana Tabák po koncerte Dana Bártu a Martina Valihoru v Galérii budovy SRo na Mýtnej natrafila na obraz Andreja Dúbravského.

Kuratelu nad výstavou, v rámci ktorej bol obraz Tučko s chudým vystavený mal Ivan Jančár. Hoci Tabák svojich facebookových sledovateľov nabádala, aby si názor urobili sami, sama ním bola pobúrená.

„Riešim tieto veci, pretože mi naozaj prichádzajú v obrovských vlnách a pýtate sa ma, čo môžem urobiť, zastavte to, nemôžeme sa na to pozerať a deti sa nás pýtajú atď,"pokračuje ministerka kultúry rovnako pobúrená Martina Šimkovičová.

Aj s takýmito postojmi musí bojovať ministerka Šimkovičová
Obraz Tučko s chudým od Andreja Dúbravského rozhorčil ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS), zástankyňu konzervatívnych spoločenských hodnôt. Tá vo vysielaní Televízie Slovan upozornila na niekoľko podobných diel, no nemá dosah na to,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balašková

„Ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú pohoršil obraz maliara Andreja Dúbravského. Mňa pohoršilo, že chce rozhodovať o tom, čo je vhodné a nevhodné umenie. Celé zajtrajšie (pondelkové, pozn. red.) vydanie papierového Denníka N je ilustrované obrazmi Andreja Dúbravského. Robíme to radi a je pre nás česť, že na titulke je obraz, ktorý si všimla aj pani ministerka,“ zverejnil vo svojom statuse avízo ešte v nedeľu večer Matúš Kostolný s tým, že „Umenie je silnejšie ako politika.“

Nevedno, čo úderníci z Denníka N mienili týmto počinom dosiahnuť, no ak očakávali nejaké Šimkovičovej búrlivé reakcie, nedostavili sa. Vo vysielaní TV Slovan len lakonicky skonštatovala, že je ich vec, čo si vydajú, pretože je to ich vec. Ľuboš Blaha bol na Telegrame zdieľnejší. Ani jemu sa obraz nepáči. Nevidí len výstrednosť homosexuálneho obrazu, no ako si „nejaký zbohatlícky tučko objedná mladého zajačika, aby sa s ním pohral“ nepovažuje za umenie.

„Nech celé Slovensko vidí, čo sú zač. Propagujú LGBTI ideológiu tým najnechutnejším spôsobom. A Slovákom sa tým čoraz viac hnusia.  Dobre sa pozrite na maľby v Denníku N, toto je svet Čaputovej, Šimečku a PS. Toto tu chcete?“ pýta sa na Blaha na margo pondelkovej titulky Denníka N.

ŠIMKOVIČOVÚ NEVYTOČIA! Smerák sa denníku N dokonca poďakoval (FOTO+VIDEO)
Obscénne, oplzlé a dúhové – také je podľa podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu (Smer-SSD) Progresívne Slovensko. A budete sa čudovať, poslanec ďakuje Denníku N. Celému Slovensku v priamom prenose ukázal, čo je PS zač. „Pozrite sa na to. Takéto... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Eka Balašková

„Tento perverzný obraz nemá čo robiť v Galérii SRo. Aj keby to bol muž a žena, to neschvaľujem. Deti sa nemajú čo pozerať na takéto nechutnosti. Kľudne si ho kúpte, alebo dajte do súkromnej galérie,“netají na Facebooku svoju radosť Romana Tabák z toho, že obraz bol z výstavy v Rozhlase stiahnutý.

Facebook / Romana Tabák

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik