Progresívci nedajú pokoja! Podali podnet na ministerku kultúry M. Šimkovičovú za účinkovanie v TV Slovan
07 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) má svojím vystupovaním vo vysielaní TV Slovan porušovať zákon. Myslí si to Progresívne Slovensko (PS), ktoré v tejto súvislosti podáva podnet na Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Ministerka tvrdenia opozície odmieta, prisľúbila, že sa k záležitosti bližšie vyjadrí v najbližších dňoch.

Členka parlamentného výboru Zuzana Mesterová z PS poukazuje na to, že ministerka naďalej vysiela na portáli TV Slovan, účinkuje aj v reklamnom videu, pod ktorým televízia vyzýva verejnosť na finančný príspevok.

"Podľa zákona však takúto - ani žiadnu inú - reklamu robiť nesmie. Je neakceptovateľné, aby ministerka počas výkonu funkcie propagovala súkromnú obchodnú spoločnosť, ktorá jej na oplátku dáva priestor na sebaprezentáciu," upozornila Mesterová. "Preto sme podali podnet na Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií a navrhujeme jej podľa zákona trest vo výške 12-násobku mesačného platu," dodala poslankyňa o iniciatíve PS.

Ministerka je presvedčená, že sa nekoná nezákonne. "Ministerka odmieta všetky tvrdenia opozičných poslancov k údajnému porušeniu zákona. Všetko bude vysvetlené v najbližších dňoch," tlmočil stanovisko ministerky hovorca rezortu kultúry Pavol Čorba.

Hlas ľudu: Šimkovičová? Fuj! Národniarka je to! Nemá rada teplých! Na hranicu s ňou! Upáliť!
„Tučko s chudým? Ten obraz je pedofília. Je na ňom starý tučný zvrhlík s mladíkom, dieťaťom. Toto je umenie?“ Takto vidí obraz Andreja Dúbravského jeden umelecký analfabet. Keďže Šimkovičová sama maľuje, do tejto kategórie isto nepatrí. Obraz sa... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!