PRAVDA NIKOHO NEZAUJÍMA! Dôležité je to, čo je na papieri!
07 | 12 | 2023 I Dušan Janek

64% právnikov má skúsenosti s, doslova, používaním donucovacích praktík. Politické procesy sú znova na dennom poriadku. Matovičovci to nazývali rozviazaním rúk, pravda je taká, že svojim konaním ruky zväzovali ešte viac.

Obžalovaný pocítili surové zaobchádzanie na vlastnej koži. Vyhrážky, donucovanie, kladenie podmienok, výkupné v podobe stretnutí s rodinou. Hovoríme o realite, neobhajujeme bludy. Advokáti, ktorí sa s takýmito praktikami stretli, majú verejnosti čo povedať.

V najhorších prípadoch išlo aj o život

Generál Lučanský bol jedným zo skutočných obetí Obyčajných neobyčajných ľudí. Spravodlivosť Matovičovej zveri. O spôsoboch, akým sa pristupovalo k sudkyni Monike Jankovskej snáď hovoriť netreba. Čurillovci, o ktorých nehovorí vôbec rád pán Lipšic, ak o nich vôbec niekedy hovorí, patria medzi elitné Matovičovo gestapo. Tí sú však Lipšicom chránený, pričom pri včerajšej televíznej debate o nich nepadlo ani slovo.

Tlak na vypočúvaných je neprípustný

„Akýkoľvek tlak na priznanie a spoluprácu je nezákonný nátlak. Vy nesmiete byť nútený k tomu, aby ste sa priznali, alebo vypovedali. A mnohokrát po takomto tlaku ľudia vypovedajú. Lebo sa v podmienkach väzby zlomia. Ja som takú väzbu zažil, chápem ich“,vyjadril sa zhovievavo právnik Martin Ribár, ktorého valcovalo Matovičovo SS. No odolal a vypovedá. Nezdolala ho ani tzv. „kolúzna väzba“, súčasť samozvanej spravodlivosti a „rozviazaných rúk“ tých, čo majú ľudí chrániť pred násilím, nie im ho spôsobovať.

Systém zvykne chrániť aj zločincov, nie przniť nevinných

Martin Ribár sa nebojí vypovedať. Osemnásť mesiacov, ktoré si pretrpel vo väzení ho nezlomilo a rozhodol sa vypovedať. Absolútne chápe ľudí, ktorí to vzdali. Neodsudzuje ich. Chápe ich pohnútky. Rodina je silné vodítko, odmena ako pre Pavlovovho psa. Sľuby odmien motivujú vypočúvaných. Čurillovci si dokonca pomáhali, aby sa im „pracovalo“ lepšie. Čím iným, ako alkoholom. Nebáli sa to povedať, záznamy ich rozhovorov sú zachytené aj v zvukovej podobe.

„Niektorí ľudia tento tlak jednoducho nevydržia,“ dodáva. "Človek vo väzbe je absolútne závislý na vyšetrovateľoch a na tom, čo mu dovolia. Tak vypovedá to, čo by mu pomohlo. Prieskum Slovenskej advokátskej komory hovorí, že obvinených vo výkone väzby navštevovali operatívni pracovníci a nosili im výpovede. Aby vypovedali správnym a želaným spôsobom.“

Martin Ribár nebol sám. Obete Matovičovej diktatúry nejde spočítať.

Ribár nebol iba obeťou, obete samotné obhajoval.

Daný systém sa musí zlikvidovať, nestačí ho iba zmeniť. Lipšicove spôsoby a spôsoby inštitúcie nad ktorou držal ruky sú krvavou škvrnou na histórii slovenskej jurisdikcie. Je absurdné, aby sa na jeho praktiky prizeralo, či boli zabudnuté.

ČURILLOVCI si žili z peňazí obyčajných ľudí ako prasce v žite!
Čurillovci, terč ministra vnútra majú svojho diablovho advokáta. Aby sa zločinná banda, ktorá sa dopúšťala morálnych zvrhlostí počas výsluchov dokázala brániť, najala si arabského plnokrvníka z rád právnickej komory. Počúva na meno Peter Kubina.... Čítať ďalej
27 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Donucovacie praktiky gradovali tou najsurovšou formou

Ribár hovorí o faktoch, nad ktorými sa normálnemu človeku musí zastaviť rozum. „Nosili im zápisnice, dokonca padali vyhrážky, že ak nebude obžalovaný vypovedať tak, ako treba, manželke pdhodia drogy na pozemok. Vyšetrovateľ zoštylizoval výpoveď spôsobom, akým svedok nehovoril. Mnoho sudcov si nechce pripustiť, že sa niečo také mohlo diať. Ono, naozaj, niektoré prípady vyzerajú tak neuveriteľne, že keby som to nezažil sám, neuverím. Bol to systém, ktorý sa musí zmeniť,“ hovorí skalopevne presvedčený Ribár. A nielen na svojom. Hovorí o tom v prospech seba, obžalovaných, spravodlivosti.

Lipšic, blahosklonný predávateľ krvavej štafety

Daniel Lipšic to však vidí inak. Možno práve preto je ochotný a schopný pracovať pre Čurillovcov. Tu sa prejavujú ním tak do neba volajúce lži, ktoré nechce sám počuť. Nie je totiž právnik ako právnik a Daniel Lipšic si nezaslúži výsadu nosiť na sebe rúcho sudcu, nieto ešte patriť do právnickej komory. Je to vrah, obhajujúci vrahov.

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!