Peniaze Kyjevu NEDALI!
07 | 12 | 2023 I Milan Laca

Americký Senát odmietol hlasovať o návrhu zákona o pomoci Ukrajine.

Návrh zákona na pomoc Kyjevu neprešiel procedurálnym hlasovaním v Senáte.

Nechcú...
Návrh zákona o vyčlenení viac ako 100 miliárd dolárov na poskytnutie pomoci Ukrajine, Izraelu a Taiwanu neprešiel procedurálnym hlasovaním v americkom Senáte. Demokrati navrhli ukončiť diskusiu a dať o dokumente hlasovať. Na dokončenie postupu muselo rozhodnutie podporiť aspoň 60 zákonodarcov. Za bolo 49 senátorov, proti bolo 51. Pokus o začatie prác na návrhu zákona teda v podstate zlyhal. Preto ho horná komora Kongresu ešte nemôže posúdiť a schváliť.
Vojnové finančné suchoty v Bielom dome
Biely dom uviedol, že „zúfalo žiada“ Kongres, aby pridelil finančné prostriedky pre Ukrajinu. Prezidentský úrad žiada Kongres USA, aby pridelil prostriedky na pomoc Ukrajine. Oficiálne zaznelo Pre ABC News to vyhlásil John Kirby, koordinátor pre... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Milan Laca
Biely dom nalieha
Poradca prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan vyzval po hlasovaní zákonodarcov, aby podporili projekt pomoci Kyjevu. Podľa neho sú stávky príliš vysoké na to, aby sa financovanie Ukrajiny „stalo rukojemníkom“.
Biden varuje pred koncom
Vzhľadom na neistotu v tejto otázke vystúpil americký prezident Joe Biden  s osobitným prejavom. Vyzval Kongres, aby urýchlene schválil žiadosť o financovanie Kyjeva. Podľa prezidenta, republikáni „strieľajú Ukrajine do kolien“, keď prideľovanie nových financií spájajú s realizáciou svojich nekompromisných požiadaviek na hraničnú a imigračnú reformu. Ako vyhlásil Biely dom, existuje veľké riziko, že Ukrajina utrpí v konflikte porážku, ak sa pomoc zo strany Spojených štátov zastaví.
Dajte miliardy!
Biden požiadal na jeseň Kongres o približne 106 miliárd dolárov na pomoc Ukrajine a Izraelu, ako aj na akcie v ázijsko-tichomorskom regióne. V Kongrese však nezískal jednoznačnú podporu. Žiadosť musia schváliť obe komory. Kameňom úrazu bola otázka bezpečnosti hraníc. Republikáni vyhlásili, že nebudú podporovať financovanie Ukrajiny, kým Biely dom nezmení svoj prístup k ochrane hraníc USA.
Biden varuje! Rusi prídu!
Biden: Rusko zaútočí na krajiny NATO po víťazstve nad Ukrajinou. Ruský prezident Vladimir Putin môže zaútočiť na krajiny NATO po „obsadení Ukrajiny“, povedal Joe Biden. Bojte sa! Povedal to v prejave, venovanom jeho žiadosti Kongresu o... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!