Na šokujúce a nemiestne konanie mimovládnych organizácií upozornil Matúš Šutaj Eštok
08 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok zareagoval na nemiestnu aktivitu mimovládnych organizácií. Tie vyzvali Jozefa Kuciaka, otca zavraždeného novinára, aby aktivoval svoje posledné sily a obrátil sa na Brusel. Ich šokujúce a nemiestne konanie tak nehovorí o tom, že sa budú zapájať do činností prospešných štátu a znevýhodneným jedincom, ale investujú svoje sily a prostriedky na otvorené štvanie voči koalícii, i za pomoci používania lží.

Brusel útočiskom konfabulátorov

Neziskové organizácie sa vehementne počas predvolebného boja obhajovali a sľubovali venovať svoju aktivitu na pomoc jedincom v núdzi. Zdôrazňovali svoju prohumanitnú orientáciu, spochybňovali tvrdenia o tom, že ich činnosť nie je pre spoločnosť dôležitá, snažili sa ukázať v čo najlepšom svetle.

Namiesto produktivity tlačia káru plnú bolesti.

Minister vnútra apeluje na svedomie mimovládnych organizácií. „Prestaňte už zneužívať Kuciakovu vraždu na politické ciele!“ Snaží sa tým poukázať na vytĺkanie politického kapitálu, ako to robilo samosformované hnutie „Za slušné Slovensko,“ okate podporované Matovičovou zgerbou a bývalým prezidentom Andrejom Kiskom.

Otec Kuciaka ako nástroj k sebapropagande

Prvý, kto sa zúčastnil podpisu výzvy je Jozef Kuciak, otec Jána Kuciaka. Mimovládky využili jeho podporu a týmto teatrálnym gestom sa snažia zapôsobiť na Európsku komisiu. Je to ďalší pokus o zvrhnutie vlády Roberta Fica, pretože sa stále nemienia zmieriť s faktom, že sa k moci nedostali ich obľúbenci, liberáli z Progresívneho Slovenska. V otvorenom liste vyjadrujú obavy „ ...z ohrozenia stability demokracie a právneho štátu na Slovensku“, neakceptujúc fakt, že koalícia bola zvolená demokraticky a prostredníctvom slobodných volieb.

Obrátili sa už aj na občanov

Podpisom môžu prispieť už aj bežní obyvatelia Slovenska. Neziskové organizácie Via luris, Transparency International Slovensko, Nadácie Zastavme korupciu a Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy aktivovali svoje sily prostredníctvom všetkých dostupných možností.

Kuciakov otec sa snaží zabrnkať na city Európskej komisie

Vo výzve smerovaniej Európskej komisii sa môžeme dozvedieť, že: „V mene občianskej spoločnosti na Slovensku vás chceme upozorniť na kroky vlády SR týkajúce sa právneho štátu a inštitúcií v demokratickej spoločnosti, ktoré síce nie jednotlivo, ale vo vzájomnej súvislosti a v kontexte mediálnych vyjadrení strany Smer-SD, Roberta Fica či iných vládnych strán, pred voľbami a po zložení vlády SR významne ohrozujú stabilitu demokracie a právneho štátu na Slovensku.“ 

Neziskové organizácie sa tiež postavili proti zrušeniu špeciálnej prokuratúry a zúženiu právomocí Úradu na ochranu oznamovateľov. Rovnaký postoj zaujali i k prijímaniu zmien v zrýchlenom konaní a nepriehľadnosti pri výberových konaniach.

Na rozdiel od pozitívneho postoja voči Špeciálnej prokuratúre a jej šéfovi Danielovi Lipšicovi sa mimovládne organizácie nevedia vyrovnať s kompetenciami Generálneho prokurátora a označujú ich ako privysoké. Organizujú kultúrne podujatia nevalných kvalít, kde používajú praktiky Štb. Informujú na nich šéfa polície o trestných prípadoch, ktoré ešte nie sú uzatvorené, čo je v rozpore s legislatívou. Toto absurdné konanie nie je v kontexte s vyhláseniami o právnom štáte. Označujú ho však za fundované a nezávislé. Kvôli neustálemu prílevu zdrojov sú používané prostriedky tak pranierovaných oligarchov a liberálnych politikov, podporovaných slovenskými multimilionármi.

Žiadne prekvapenie! PREZIDENTKA NA STRANE MIMOVLÁDOK
Hlava nášho štátu, aspoň to tvrdia bývalé mainstreamové médiá, sa nikdy netajila obhajovaním mimovládnych organizácií. Prečo by hanila subjekty, ktoré jej dopomohli dostať sa z ničoho-nič k moci. Argumenty si vždy nájde. Zuzana Čaputová obhajuje... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Mainstreamové a korporátne médiá vždy na pozore

Pri organizovaní týchto akcií sú vždy prítomné aj médiá, spolupracujúce práve prostredníctvom oligarchov s mimovládnymi organizáciami. Ide o periodiká ako Denník N, SME, či o nadáciu Zastavme korupciu. Ich informácie sú podávané účelne, funkčne a ich žurnalistická práca sa nedá označiť pojmamy „nezávislá a objektívna.“ Oni to samozrejme popierajú.

Matúš Šutaj Eštok si na adresu mimovládok neodpustil komentár

„Drobná poznámka pre mimovládky, ktoré zasa raz pre svoje ciele zneužívajú vraždu novinára a jeho priateľky: táto vražda sa vyšetrila za vlády Pellegriniho. A presne vtedy skončil aj Kočner za mrežami“, dodal minister vnútra.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik