Dvom školám v Banskobystrickom kraji prišli výhražné e-maily
07 | 12 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Dve školy v Banskobystrickom kraji dostali výhražné e-maily. Polícia prijala oznámenie o ich doručení vo štvrtok, informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Prípadom sa podľa jej slov okamžite začali zaoberať príslušníci Národnej kriminálnej agentúry.

"Bezprostredne po hlásení prijala polícia bezpečnostné opatrenia s cieľom chrániť životy a zdravie žiakov a personálu. Na prípade intenzívne pracujeme, viac informácií verejnosti poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," uviedla Bárdyová.

Hovorkyňa dodala, že v súvislosti s výhražnými e-mailmi stredným školám v Bratislavskom kraji z ostatných dní sa reálna hrozba teroristického útoku na inkriminovaných stredných školách, ktoré boli spomínané vo výhražných e-mailoch, zatiaľ nepotvrdila.

"Všetky zainteresované zložky polície sú aj naďalej v pohotovosti a intenzívne pracujú na zabezpečení eliminácie hrozby akýmkoľvek útokom na vybrané školy. Taktiež pokračujeme vo zvýšených bezpečnostných opatreniach až do ukončenia vyšetrovania týchto prípadov," dodala hovorkyňa.

Policajný zbor zároveň apeluje na rodičov, aby komunikovali so svojimi deťmi a vysvetľovali im následky šírenia poplašnej správy. Pripomína, že takéto neuvážené konanie má celospoločenský dosah a môžu si tým privodiť aj trestnoprávne následky.

ŠIMEČKA A HOJSÍK ZAVÁDZAJÚ! Ich misia v Bruseli až taká úspešná nebola
Tvrdenia Šimečku a europoslanca Hojsíka o akomsi veľkom úspechu, spočívajúceho v tom, že EK listom akoby čosi nariadila slovenskej vláde ich zásluhou, nie je taká, ako to verejne prehlasujú. Mierne povedané, Šimečka a Hojsík zavádzajú, skonštatoval... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!