AJ ČESI SI VŠÍMAJÚ: A je to tu! Tí, čo prehrali, sa chystajú na Fica
07 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Snaha slovenskej vlády zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry bude mať dohru v uliciach. Slovenská opozícia oznámila na tento štvrtok protest proti kabinetu premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Nedovoľme Ficovi zlikvidovať právny štát," burcuje na sociálnej sieti predseda strany Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka a zvoláva ľudí do ulíc. Českých susedov o tom informujú Parlamentní Listy.cz.

Opozičný cirkus pokračuje

Ide o spoločný protest s názvom „Zastavme ich“ strán Progresívne Slovensko, Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), ktoré začiatok protestu ohlásili na štvrtok o šiestej hodine večer pred Úradom vlády Slovenskej republiky.

Je čas vyjsť do ulíc. Nedovoľme Robertovi Ficovi zlikvidovať právny štát na Slovensku. Poďte s nami pred Úrad vlády SR v Bratislave a ukážme spolu Ficovi, že slovenská demokracia sa vie brániť,“ vyzýva šéf opozičnej parlamentnej strany PS Michal Šimečka na sociálnej sieti X.

„Spojili sme sa preto aj v opozícii. Spolu s našimi partnermi v SaS a KDH. Začíname už tento štvrtok 7. decembra o 18.00,“ píše Šimečka.

 

 

 

Nejednota opozície je na smiech

PS a SaS má v protestoch už svojho konkurenta, ktorý ich predbehol. Pred slovenským parlamentom na Mikuláša protestovalo hnutie OĽaNO Igora Matoviča. Na protest však prišlo iba zopár ľudí, a tak Matovič avizoval, že protestovať proti Ficovej vláde bude až do Vianoc. Pravdepodobne, aby každý občan Bratislavy mal možnosť prísť sa pozrieť na Loď bláznov v dobe, keď mu to bude vyhovovať.

Na sociálnej sieti sa k tomu Matovič vyjadril:

"Nemá zmysel tajiť:

1. Opozičným stranám sme oznámili, že sme zarezervovali priestor pred parlamentom (kde sa rokuje o Atentáte na právny štát) na každý pracovný deň na 17h až do Vianoc - zároveň sme ich pozvali, aby prišli a vystúpili, kto bude od nich chcieť a koľkí budú chcieť.

2. SaS s PS odmietli prísť a zorganizovali si duplicitnú svoju akciu zajtra o 18h pred prázdnym Úradom vlády, kde nás nepozvali."

Predstaviteľa SaS podľa slovenského servera Aktuality.sk Matovičov protest zaskočil. „My sa v opozícii snažíme dohodnúť na spoločnom postupe, a potom je tu Igor Matovič,“ povedal prekvapený poslanec SaS Juraj Krúpa, ktorý časť minulého volebného obdobia strávil v poslaneckom klube OĽaNO.

Ficova vláda navrhuje, aby bol úrad k 15. januáru 2024 zrušený a jeho prípady boli prenesené na jednotlivé krajské štátne zastupiteľstvá. Opozícia varuje, že by to mohlo viesť k prieťahom a neriešeniu závažných prípadov. Na tlačovej konferencii tiež strany zmienili plán obrátiť sa so sťažnosťou na Ústavný súd.

Matovič sa asi ZBLÁZNIL. Pozrite na jeho KONANIE
V stredu do parlamentu zavítali deti z folklórneho súboru, oblečené v krojoch spievali a koledovali. Predseda parlamentu Peter Pellegrini im za vystúpenie na pôde Národnej rady SR poďakoval a potom nastúpil Matovič. Pristúpil k folklórnemu súboru,... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!