Zdrvený manžel Barbary Haščákovej prehovoril (VIDEO)
06 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Pre ľudí vo veku 40-50 rokov bola Barbara Haščáková jedným z idolov. Spoločne so skupinou Maduar, neskôr ako súčasť dua McErik & Barbara „naskočili“ na vtedy veľmi populárny dancefloor. Neskôr sa odsťahovala do zámoria, aby skúsila šťastie vo vodách tamojšieho showbiznisu. Či uspela, alebo nie, to je pre Slovákov viac-menej záhadou. Občas sa o nej čosi napísalo. Správa, ktorá prišla ako definitívne posledná hovorí o smrti 43-ročnej speváčky.

Chcela si len oddýchnuť

Do USA odišla na prelome tisícročí. Chcela si vraj len oddýchnuť a vylepšiť si jazyk. Haščáková, ktorá na Slovensku vyhrala aj anketu Zlatý slávik za „veľkou mlákou“ však našla lásku – syna Stevieho Soukupa. O ich svadbe dlhé roky nik ani len netušil.

Romantiku časom vystriedali ostré hádky, bitky a urážky. Veľké trhliny v ich vzťahu boli aj pre nedostatok financií.

„V Amerike je ťažký život. Ja som jej hneď ako sem prišla hovoril, aby sa otočila a vrátila na Slovensko, kde mala skvele rozbehnutú kariéru a zárobky,“ vyjadril sa Stevie. Vzťah s ním aj kvôli nedostatku financií sa rozpadal, hádali sa, neraz prišlo aj na bitku, či na urážky.

ŠOK! VO VEKU 43 ROKOV ZOMRELA SLOVENSKÁ SPEVÁČKA
Vo veku 43 rokov zomrela 22. novembra na Floride v USA slovenská speváčka Barbara Haščáková. Pre TASR to potvrdil brat zosnulej umelkyne Andrej Haščák. Uviedol, že lekári v nemocnici Memorial Hospital v meste Sarasota, kde žila, určili ako príčinu... Čítať ďalej
03 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Pomoc bola nablízku

Pluska píše, že niekdajší spolupracovníci sa dlhší čas ponúkali pomôcť jej s kariérou, no ponukám od kolegov z Maduaru či Erika Arestu odolávala. Jej cieľom boli vlastné vystúpenia, prípadne stále pôsobenie v muzikáli na doskách, ktoré znamenajú svet. No časom bolo čoraz viac jasné, že odchod zo Slovenska nebol dobrý krok.

Zrádzalo ju zdravie

„Mala som porážku. Lekári mi povedali, že keby som neprišla včas, mohla som zomrieť,“priznala pred niekoľkými rokmi, no to už mala dlhodobo problémy s pankreasom. Neskôr mala veľmi ťažký covid.

„Dnes skoro ráno ma operovali. Mám zápal pľúc a sú aj zavodnené. V nemocnici mi povedali, že som mala počas operácie zlyhanie srdca. Museli ma oživovať. Mám to aj v prepúšťacej správe,“ povedala pre Plusku.

Slovenska sa bála

Je evidentné, že na zdravotnú starostlivosť v USA nemal dosť financii. Otázka, prečo teda neprišla domov na Slovensko má jasné vysvetlenie – bála sa.

„Zabili by ma ako Ivetku Bartošovú. To radšej zomriem tu a nech o mne nič nepíšu,“ povedala na marg bulváru, z ktorého mala obavy.

„Neželala si, aby som podávala informácie o nej kým žila, nebudem to robiť ani teraz. Vy, novinári, čo mi teraz voláte, urobte sebareflexiu, ako ste o nej písali,“napísala v pondelok na Facebook Silvia Šuvadová.

Facebook / Silvia Šuvadová | Haščáková a Šuvadová

Jedna z jej posledných správ, ktorú odoslala, bola opäť plná bolesti. „Ledva žijem. Umieram. Nemám ani vodu. Včera som bola plávať, ale dnes neviem, čo bude. Nie je to dobré,“ povedal 11 dní po jej smrti na náhlu cievnu príhodu jej brat Andrej Haščák. Zdrvený je aj jej manžel.

„Všetci sme teraz vo veľkom smútočnom rozpoložení. Nie som schopný ničoho, moje srdce je zlomené,“ reagoval pre Plusku v esemeske. Veď jeho manželka by mala 11. decembra len 44 rokov.

Náhla SMRŤ Haščákove: Cítila, že sa blíži jej KONIEC?
V nedeľu Slovensko obletela správa o náhlom úmrtí hviezdy 90. rokov Barbary Haščákovej (†43). Ako informoval jej brat Andrej, zomrela ešte 22. novembra a osudným sa jej stala náhla cievna mozgová príhoda. Krátko po tom sa na jej Instagram profile... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Pochovaná bude v Košiciach

„Posledná rozlúčka s Barbarou sa uskutočnila v utorok 28. novembra na miestnej rímskokatolíckej fare. Komorný akt sa konal v prítomnosti najbližšej rodiny a úzkeho okruhu priateľov. V nasledujúcich týždňoch budú jej telesné pozostatky prenesené v urne na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košiciach," uviedol speváčkin brat, Andrej Haščák. Rodinní príslušníci zosnulej speváčky žiadajú verejnosť, aby rešpektovala skutočnosť, že sú v ťažkej a bolestnej životnej situácii a nerušila ich súkromie.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!