SULÍKOVA OPICA Z DUBAJA ho asi pripraví o hlavu. Nielen obrazne
06 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Igor Matovič nedokáže držať jazyk za zubami. Sulík si má zbaliť kufre a robiť baču v Austrálii.

Téma EXPO Dubaj 2020 zostáva stále jednou z najpreberanejších na pôde parlamentu. Obľúbeným terčom výsmechu a poznámok sa stal predseda strany SaS Richard Sulík. Tentoraz si do neho kopol jeho bývalý kamarát Igor Matovič. Všetci, už tradične, krútia hlavami.

Richardovi Sulíkovi sa konečne nezaspáva ľahko. Sekera, ktorú zanechal v Dubaji vyčíslil NKÚ na skoro 800 000 €. Táto kauza je jednou z top tém na slovenskej politickej téme. Parlament schválil uznesenie, v ktorom vznikla požiadavka na splatenie tejto sumy. Rovnako sa k tejto problematike postavila aj Nadácia Zastavme korupciu. Jej funkcionári hovoria o tom, že by to mal Sulík vzdať. Igor Matovič ho posiela „dojiť klokany.“

Sulík nie je jediný, kto lezie parlamentu na nervy. NR SR má v zuboch aj Matoviča

Predsedovi strany Sloboda a Solidarita však zatiaľ oficiálne nič vážne nehrozí, i keď v očiach občanov si neurobil určite dobré meno. Slovenské zákony ho nemôžu donútiť túto sumu zaplatiť, legislatíva ho k ničomu konkrétnemu nezaväzuje. Možno NKÚ čaká, že sa v Sulíkovi zobudí svedomie. Pravdepodobnosť niečoho takéhoto nie je však veľmi vysoká.

I keď sa našla v parlamente poslanecká väčšina, fakt, že dlžoba vo výške 634 500 € je právne napadnuteľná, zatiaľ sa platiť nemusí nič. Sulík tiež dlží daňovým poplatníkom 164 200 € za umožnenie daňového obohatenia. Diletantský postoj Sulíkovcov kole oči bývalému vedeniu rezortu hospodárstva. „Ministerstvo hospodárstva pri príprave a organizácii Svetovej výstavy Expo Dubaj 2020 viackrát závažne zlyhalo a aj preto bolo minimálne 634 000 eur zo štátneho rozpočtu použitých nehospodárne a v rozpore s pravidlami dobrého hospodára. Vyše 400 000 € súvisiacich s reštauráciou a prevádzkou Take Away v dubajskom Slovenskom pavilóne je predmetom súdnych sporov“, konštatuje NKÚ.

VLÁDA ZAKROČILA! Sulíkovci budú musieť platiť!
Dubajská aféra vyvolala na pôde parlamentu ostrú diskusiu. Hoci sa Richard Sulík snažil vykrútiť z nepríjemnej situácie, jeho argumenty nezaznamenali u vlády úspech. Smer – SSD mieni zvolať mimoriadnu schôdzu na 30. novembra, na ktorom sa bude... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Ak kedysi hovorili SaS o nepatričnom hospodárení ficovcov, teraz sa ukázalo, kde je pes zakopaný

Tak koalícia ako opozícia nevidia Sulíka v najlepšom svetle. „Richard Sulík postavil celú svoju politickú kariéru na tvrdení, že štát je zlý hospodár a hoci s ním ako sociálny demokrat ideologicky nesúhlasím, v prípade tejto výstavy v Dubaji a jeho ministrovania mu musím dať za pravdu. Štát v rukách Richarda Sulíka je naozaj zlý hospodár“, zdôraznil poslanec strany Smer, Erik Kaliňák.

Igor Matovič, poslanecký rétorik posiela Sulíka „...dojiť klokanov niekde v Austrálii.“ Jeho perličky už nikoho neprekvapujú. Sulík by však nad svojim „Take Away“ mal reálne porozmýšľať. Zuzana Petková z neziskovej nadácie Zastavme korupciu pranieruje „rozbíjanie baru, ktorým sa tak chvastal Sulík.“ Ak sa bude niečo takéto opakovať, môže dôjsť na Slovensku k nárastu korupcie na najvyšších miestach.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik