Richard Glück: Z BOJOVNÍKA ZA SLOBODU SLOVA SA STAL PROGRESÍVNY APARÁTČIK (VIDEO)
06 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Z BOJOVNÍKA ZA SLOBODU SLOVA SA STAL PROGRESÍVNY APARÁTČIK A OTEC FESTIVALU POLITICKEJ PIESNE POHODA," hovorí vo videu Richard Glück (SMER - SSD), ktorý reaguje na skupinu Bez ladu a skladu, ktorá sa ohradila voči politikom Smeru. Medzi nimi aj voči Glückovi.

„Píšte všetci modrým perom,“ začala smerácka dvojica Juraj Gedra a Richard Glück vyjadrenie slovami piesne z tvorby kultovej skupiny.

Juraj Gedra a Richard Glück sa rozhodli, že stačilo „písania len modrým perom“. Túto legendárnu pieseň od skupiny Bez ladu a skladu spred veľa rokov si totiž dvojica vybrala ako protoyp toho, čo tu nechceme. V piesni sa spieva „Píšte všetci modrým perom, iná farba nebude“. Podľa dvojice zo Smeru práve toto vystihuje politické mimovládky na Slovensku. A tak sa rozhodli upratať bordel po mimovládkach, ktorým minister vojny Naď kryl chrbát.

A tiež to, čo našli na Úrade vlády po mimovládnych organizáciách, ako sú Globsec. Aby svoje tvrdenie doložili, Gedra vo videu na Facebooku cituje, že ich práca bola postavená na „konzistentnom vytrvalom hovorení správnej veci správnym ľuďom v správnom čase s jasným a jediným cieľom: aby všetci hovorili, ale aj konali rovnakou rečou.“

Viac v článku:

Smerácky tandem Gedra- Glück ide robiť poriadky po mimovládkach (VIDEO)
Juraj Gedra a Richard Glück sa rozhodli, že stačilo „písania len modrým perom“. Túto legendárnu pieseň od skupiny Bez ladu a skladu spred veľa rokov si totiž dvojica vybrala ako protoyp toho, čo tu nechceme. V piesni sa spieva „Píšte všetci modrým... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

„Hanbíme sa za predstaviteľov, ktorí vyčleňujú Slovensko zo spoločenstva slušných a empatických krajín, ako to robí prostredníctvom svojich vyhlásení vláda Roberta Fica v jej prístupe k Ukrajine,“ uviedli predstavitelia Bez ladu a skladu vo svojom vyjadrení. 

Reakcia Richarda Glüca je nasledová:

Pekný deň prajem pán Kaščák, prečítal som si váš list a veľmi má teší, že sa Vám podarilo opäť dať dokopy skupinu Bez ľadu a skladu, hoci iba za účelom politického aktivizmu. Vašej kapele možno uniklo, ale už viac ako 33 rokov žijeme v demokracii, a tak si i napriek vášmu nesúhlasu budem hovoriť a citovať, čo chcem.

Musím povedať, že celý váš list sa niesol v duchu vašej pesničky (odtnite mu hlavu), kde spievate:

„Odtnite mu hlavu, odtnite mu hlavu nech nevytŕča z davu, aby sa neskrýval v mrakoch, aby si nerobil po vôli, aby neunikol nášmu právu.“

Pán Kaščák, nie je to ironické, ako ste rebelovali proti jednému režimu a tomu druhému drukujete a organizujete, ale že doslova festival politickej piesne zvaný Pohoda?

Boj proti totalite ste zjavne už dávno zavesili na klinec a ako správny progresívny zväzák vo svojom liste kádrujete každého, kto si dovolil vysloviť iný názor na nejakú z novodobo zakázaných tém! Povedať, že rodová identita je nezmysel progresívnej ideológie, by malo byť podľa Vás trestným činom. Povedať, že Ukrajina je jedna z najskorumpovanejších krajín, či zacitovať poradcu Zelenského, že na Ukrajine sa dnes kradne ako by nebolo zajtrajška, z nás robí vraj neslušných a neempatických.

Vyžadovať, aby ľudia, ktorí robia politiku, tak činili z politických strán a nie mimovládneho sektoru financovaného zo zahraničia, je podľa Vás vraj nebezpečné a škodlivé pre „našu krajinu“.

Preukazovať, že liberálne média vo svojich článkoch a reportážach úmyselne klamú a zavádzajú je podľa Vás štvavá kampaň.

Pristupovať k ochrane prírody s triezvou hlavou bez ideológie, je podľa Vás neodborný a neakceptovateľný prístup.

A postaviť obvinených policajtov z tých najväčších zverstiev mimo službu tak, ako káže zákon, je podľa Vás odstraňovanie statočných policajtov. Mimochodom, keď sme už pri tejto téme.

Tí „Vaši“ statoční policajti na Slovensku znova rozbehli mašinériu udavačstva. Zločinec Makó udával v desiatkach prípadoch a štát ho korumpoval miliónovými štátnymi zákazkami, Zločinec Imrecze, ktorý udával rovnako profesionálne, dostal za jeho vymyslené výpovede v rozpore so zákonom dohodu o vine a treste. A z toho najskorumpovanejšieho policajta Béďu Slobodníka ste urobili najväčšieho bojovníka za spravodlivosť. Opäť sa mi žiada zacitovať jednu z Vašich piesni, tentokrát UDAVAČ,

Čím chceš byť, čím chceš byť udavač, udavač

Udávanie, udávanie, to je môj koníček

Udám všetko, udám všetko, to bude môj chlebíček. Pamätáte pán Kašćák, ako ste sa smiali z režimových udavačov? Dnes ich spolu s Vašími kamarátmi vláčite po rôznych festivaloch a velebíte ich.

O to úsmevnejšie sú záverečné slová Vášho listu, že vraj vláda katastrofálne nepochopila úlohu kultúry v spoločnosti. Pán Kaščák vy ste organizátorom toho najspolitizovanejšieho festivalu na Slovensku, kde na pódiách vítate vždy len tých „správnych“ politikov ala daňový podvodník Kiska, hlava currilovcov mikulec, dubajsky bohém sulík, samozrejme nemohol chýbať team Amerika Caputová, Šimečka, Korčok.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik