Ódor chcel nudnú vládu a dostal za to ocenenie
07 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Slovenská verzia prestížneho časopisu Forbes ocenila viceguvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) a bývalého premiéra prezidentkinej vlády Ľudovíta Ódora. V pondelok 4. decembra počas slávnostného galavečera Top Covers si prevzal prestížne ocenenie Osobnosť roka 2023. "Chcel som teda takú normálne nudnú vládu,“ povedal v tejto súvislosti bývalý predseda vlády.

Nudná vláda a kráľovský plat!

Na tomto galavečere sa už desať rokov stretávajú tváre z obálky magazínu Forbes Slovensko. Cenu získal za vedenie Slovenska bez zbytočnej polarizácie, pragmaticky a s nadhľadom, čo bolo údajne hlavným cieľom jeho pôsobenia. „Chcel som priniesť trochu pokoja, ukázať, že sa dá vládnuť aj inak, že to nemusí byť o emóciách, nenávisti, 'atómovkách'. Chcel som teda takú normálne nudnú vládu,"povedal s tým, že pre svojich nástupcov vo funkcii mienil nechať akýsi manuál do ďalších rokov.

„V pár dôležitých oblastiach – v udržaní talentu na Slovensku, čerpaní eurofondov, ozdravení verejných financií – som chcel ukázať aspoň nejaký návod, ako sa posunúť, lebo to Slovensko potrebuje,"dodal v rozhovore pre Forbes.

Okrem Ódora boli osobnosťami roka aj Zuzana Čaputová (2019), či Andrej Kiska (2014). Také nudné hlavy štátu.

Kto je novinár, kto je politik, kto za kým stojí a kto komu podráža kolená
Roman Michelko, poslanec za SNS sa pozrel bližšie na zúbok diferenciácií médií, objektívne zhodnotil ich kvality i zameranie a nezabudol spomenúť toľko pertraktované persóny na politickom nebi slovenskej diplomacie. Bipolarizácia spoločnosti v... Čítať ďalej
06 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!