Hlas ľudu: Šimkovičová? Fuj! Národniarka je to! Nemá rada teplých! Na hranicu s ňou! Upáliť!
07 | 12 | 2023 I Mária Škultétyová

„Tučko s chudým? Ten obraz je pedofília. Je na ňom starý tučný zvrhlík s mladíkom, dieťaťom. Toto je umenie?“ Takto vidí obraz Andreja Dúbravského jeden umelecký analfabet.

Keďže Šimkovičová sama maľuje, do tejto kategórie isto nepatrí. Obraz sa jej môže a nemusí páčiť. Tak ako každému. Ale pohoršovať sa, keď ho vidí vystavený v Slovenskom rozhlase, to už teda nie!

„Ctihodní inkvizítori“  ako jediní znalci umenia vynášajú nad ňou súdy. Fuj! Je to národniarka! Nemá rada teplých! Bosorka je to! Na hranicu s ňou! Upáliť!

Hon na ministerku pokračuje.Pohoršiť sa nad obrazom Tučko s chudým?! Čo si to dovoľuje?! Hovoriť, čo je vhodné a čo nevhodné! Veď my jej ukážeme! Umenie je silnejšie ako politika,“ do radu soptia dúhoví, ktorým ministerka leží v žalúdku.

Telegram / Ľuboš Blaha | Titulka vydania Denníka N z 4. decembra 2023. Obrazy Andreja Dúbravského ilustrujú celé vydanie.

A veruže jej ukazujú

Medzi prvými sa do nej pustila „kunsthistorička“ bez maturity Lucia Nicholsonová, Lucka má rada Dúbravského a teplých mužov. Ale nemá rada Šimkovičovú. Preto by  v ministerskom kresle radšej videla obyčajnú ovcu z Očovej. Poviete si: krava! Je to váš názor, ja vám ho neberiem. Ani do vás kamene hádzať nebudem. Kamene  hádžte po Martine. Opľúvajte ju, urážajte!

Urážajte ako emigrant Soltész

„Šimkovičová má právo na svoj vkus aj názor,“ hovorí, „ nemá však nárok podnikať žiadne kroky v oblasti kultúry, hoc aj ako jej hlavná predstaviteľka.“

Pán spisovateľ to ešte okorenil jemu vlastnou poznámkou. Čo iné by sme čakali od autora Svine?

„V okamihu, keď jej vnútrolebečné svalstvo vytlačí vstupným otvorom zažívacieho traktu výrok, že na reguláciu podobných nešvárov pripraví príslušnú legislatívu, stojí už jej názor za povšimnutie. To už je totiž názor politický, nie estetický.“  

A my pošlime Arpádovi spoločný odkaz: „Arpi, čuš, daj pokoj Šimkovičovej! Daj pokoj Slovensku!“

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik