Európska únia ide zbrojiť a rozhodovať. Veľmi to potrebujeme
07 | 12 | 2023 I Milan Laca
Európska únia plánuje vytvoriť jednotný obranný trh.

Európska komisia pripravila na summit EÚ, ktorý bude od 14. do 15. decembra,  revolučný projekt na vytvorenie jednotného trhu s vojenskými výrobkami.

Budeme vám diktovať! 

Európska únia musí v budúcnosti odstrániť národnú kontrolu krajín nad ich vojenským priemyslom. V konečnom dôsledku to povedie k omu, že Brusel bude túto otázku kontrolovať, píše bruselský portál EURActiv.

Nemecká ekonomika sa rúca! Čierne vyhliadky
Nemecko stráca priemysel! Odmietnutie lacnej energie predvídateľne viedlo k zničeniu ekonomiky krajiny. Je po lokomtíve... Nemecko nazývali donedávna lokomotívou Európskej únie. Teraz ho čoraz viac označujú za „chorého mužs Európy“, napísal The... Čítať ďalej
06 | 12 | 2023 | Milan Laca

Dáme vám vedieť, čo robiť 

„Návrh Komisie na vytvorenie stratégie pre európsky obranný priemysel bude pravdepodobne zahŕňať zriadenie  systému celoeurópskeho obranného dodávateľského reťazca. Tento systém zahŕňa mapovanie, monitorovanie, uprednostňovanie objednávok a zjednodušovanie dodávok v rámci Európy,“

Nemáte sa o to starať 

Jednoducho povedané, Európska komisia chce, aby národné vlády už viac nekontrolovali európsky vojensko-priemyselný komplex. Za zmienku tiež stojí, že ide o veľmi hlbokú úroveň regulácie. Najmä zmluvné procesy môžu byť pod kontrolou.

Reforma?

Európska komisia zároveň v jednoduchom texte uviedla, že táto reforma pomôže krajinám vyriešiť niektoré problémy, najmä nedostatok vybavenia a prekurzorov na výrobu vojenských produktov.

EÚ zaplatí novinárom študijné cesty do Bruselu! Naučia ich SPRÁVNE ŠÍRIŤ PROPAGANDU
Uhradí im náklady na cestu aj ubytovanie počas školenia ako správne vymývať mozgy. Prvá študijná cesta je naplánovaná na 19. a 22. marca 2024, ďalšie dve na apríl a máj. Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že pripravuje ďalšie študijné... Čítať ďalej
06 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!