Ministerka Saková oznámila správu, na ktorú čakalo celé Slovensko
06 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková sa vyjadrila jasne. Ceny energií neporastú. Nech na to kto chce vezme čo chce.

Voľný trh nebude nastavovať štandardy bežného obyvateľstva a neprinúti nikoho, aby obral občanov o toľko potrebné príjmy. Premiér dal Jurisovi zbohom a ostatní ministri stoja pevne za jeho rozhodnutím.

Ministerka Saková sa k situácia postavila rovnako

„Ceny neporastú“, vyjadrila sa rezolútne Denisa Saková. Čo vláda sľúbila, to dodrží. Táto téma rezonuje v spoločnosti už dlhší čas. Opozícia síce dúfala, že sa koalícia problematiky nezhostí v rámci intencií a neporadí si s energetickým problémom, no jej očakávania narazili na pevnú vôľu kabinetu.

Vláda klepla ÚRSO po prstoch, ten mení rétoriku: Cena elektriny sa NEZMENÍ!
Regulovaná cena dodávky elektriny pre domácnosti bude stabilizovaná približne na úrovni roka 2023. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) však prerušil cenové konania pre troch veľkých dodávateľov elektriny (ZSE, SSE a VSE), keďže podľa úradu... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Pri stretnutí s kompetentnými osobami v Prešove a Košiciach bolo vládou definitívne rozhodnuté.

„Opäť sme dnes ľuďom dokázali, že ceny energií neporastú. Bol to náš záväzok pred voľbami, a HLAS-SD ho dodrží.Dnes má vláda schvaľovať návrhy riešení stabilných cien energií, ktoré navrhujem v zastúpení strany HLAS – SD a Petra Pellegriniho. Pracovali sme na nich od prvých dní vlády a uplynulý týždeň sme ich sfinalizovali. Ľudia na Slovensku sa nemusia báť energetickej chudoby, ktorú na Slovensku vláda strany HLAS-SD nedopustí" dodala ministerka Saková.

Ministerstvo hospodárstva nezaháľa a vyvíja aktivitu

„Tento týždeň doťahujeme všetky detaily stabilizujúce ceny energií. Ľuďom na Slovensku sme dali záruky pri voľbách, že naša strana ceny energií v roku 2024 zvyšovať nebude. A tieto naše záväzky ľuďom dodržíme...“ Denisa Saková nezabudla tiež rokovať so zástupcami US Steel. Táto poočnosť zamestnáva priamo 8. 000 ľudí a ďalších 20. 000 funguje v subdodávateľskom reťazci. Spoločnosť US Steel má pred sebou náročnú zmenu technológie vysokých pecí. „Naše ministerstvo hospodárstva je pripravené poskytnúť pomoc, ak US Steel garantuje, že zmenou technológie neprídu ľudia o prácu.“ Táto téma bude rezonovať počas diskusií vo Východoslovenskom regióne, pretože vládna politika sa musí zaoberať i inými regiónmi Slovenska, ako je Bratislavský.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik