Žilinka si za prokurátormi stojí!
05 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, bez ohľadu na politické rozhodnutie o budúcnosti Úradu špeciálnej prokuratúry, odmieta verejné spochybňovanie schopnosti prokurátorov krajských prokuratúr vysporiadať sa s trestnými vecami, ktoré sú aktuálne v pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry. Vyplýva to z vyjadrenia šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

"Bez ohľadu na to, aké rozhodnutie prijmú zástupcovia výkonnej a zákonodarnej moci vo vzťahu k budúcnosti Úradu špeciálnej prokuratúry, z princípu dôrazne odmietam verejné spochybňovanie schopnosti prokurátorov krajských prokuratúr vysporiadať sa s trestnými vecami, ktoré sú aktuálne v pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry," zdôraznil Žilinka.

Takéto vyjadrenia považuje za dehonestujúce a neprípustne degradujúce odbornú spôsobilosť prokurátorov krajských prokuratúr, čo vážne ohrozuje dôveryhodnosť prokuratúry a zneisťuje verejnosť.

"Prokurátori krajských prokuratúr vysoko kvalifikovane konajú v trestných veciach organizovaného zločinu, závažnej násilnej a ekonomickej trestnej činnosti, drogovej kriminality, ako aj trestnej činnosti verejných činiteľov a práve z ich radov sa v podstatnej miere personálne kreoval a kreuje Úrad špeciálnej prokuratúry," dodal šéf GP SR.

Taraba: Malá Fatra sa RUŠIŤ NEBUDE, slovenské vlky sa STRIEĽAŤ NEJDÚ
Národný park Malá Fatra sa rušiť nebude. Vyhlásil to minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Zároveň odmietol, že by podpísal odstrel vlkov. K témam sa mal vyjadriť na utorkovom mimoriadnom Výbore Národnej rady (NR) SR pre... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik