UNAS prerušila blokádu hraničného priechodu Vyšné Nemecké
05 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) prerušila štrajk s čiastočnou blokádou hraničného priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod a zostáva v štrajkovej pohotovosti. Informovala o tom na sociálnej sieti po pondelkovom (4. 12.) rokovaní európskych ministrov dopravy v Bruseli.

UNAS nesúhlasí so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov v Európskej únii (EÚ) a pridala sa k protestu ich poľských kolegov na hraniciach s Ukrajinou.

"Únia autodopravcov Slovenska - UNAS dopravcov vyjadrovala svoj protest najprv hodinovou blokádou a potom aj štvordňovou čiastočnou blokádou. Jednak aby sa spojila a podporila požiadavky na EÚ pred zasadnutím Rady ministrov (TTE), ktoré mal predniesť minister dopravy SR Jozef Ráž ml. (nominant Smeru-SD), a jednak aby protestovala aj voči nečinnosti vlády voči dosahom aj na náš slovenský trh. Dnes sme štrajk prerušili a zostávame v štrajkovej pohotovosti," uviedla UNAS v noci na utorok.

Brusel nič nerobí

Ako informoval v Bruseli minister dopravy Ráž ml., zasadnutie ministrov dopravy EÚ neponúklo momentálne žiadnu odpoveď slovenským či poľským kamionistom blokujúcich svojich lacnejších ukrajinských kolegov na hraničných priechodoch. Pre slovenských či poľských dopravcov to podľa jeho slov znamená, že musia rokovať s vládou o tom, ako zaistiť priechodnosť hraničných priechodov.

FOTO TASR - Martin Baumann | Predseda vlády SR Robert Fico v rámci uvádzania ministrov na rezorty navštívil Ministerstvo dopravy SR. Na snímke minister dopravy SR Jozef Ráž ml. počas vyhlásenia 31. októbra 2023 v Bratislave.

"Budeme radi, ak sa stretneme čo najskôr s ministrom, kde nám odprezentuje návrhy a riešenia a zároveň skonzultujeme s poľským partnerom KOPTIPT ďalší postup," reagovala UNAS.

Hraničný priechod Vyšné Nemecké - Užhorod UNAS zablokovala v piatok (1. 12.) od 15.00 h.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

VLÁDNY KABINET preberal NÁVRH ROZPOČTU na rok 2024
V návrhu rozpočtu na budúci rok prerokoval kabinet Roberta Fica 13. dôchodok, ktorý má byť vyplatený v plnej výške, spomenul rodičovský dôchodok, ktorý je prioritou Slovenskej národnej strany, úpravu daní i zníženie odvodu do druhého... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik