Na ruskej strane bojujú NEPÁLCI! (VIDEO)
05 | 12 | 2023 I Milan Laca

Nepálski vojaci zasiahli do bojov na Ukrajine.

V blízkosti Avdejevky začali bojovať potomkovia slávnych Gurkhov proti ukrajinským ozbrojeným silám.

Prišli v tichosti

V programe „Vojenské upratovanie“ ohlásil ruský  donecký vojenský korešpondent Marat Chairullin  príchod nepálskych dobrovoľníkov, ktorí podpísali zmluvu s ruským ministerstvom obrany k mestu Avdejevka. Títo vojaci tvoria útočnú jednotku 1. slovanskej brigády.

Čo si nachystali Rusi na F-16? (VIDEO)
Americký časopis prezradil, čo použije Rusko proti F-16 na Ukrajine. NI: Rusko použije na Ukrajine stíhačky Su-57 proti americkým F-16. Už vedia, čo bude Ruské letecké a kozmické sily použijú na Ukrajine stíhačky Su-57 piatej generácie proti... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Milan Laca

Pripravili ich

Bojovníci absolvovali výcvik na jednom z cvičísk v DĽR. Nepálski dobrovoľníci pochádzajú od slávnych Gurkhov. Na internete je video, ktoré natočili počas prípravy, kde vyslovujú slovo „Gurkha“. Treba tiež poznamenať, že ruská garda pripravila aj pokyny na ničenie tankov Abrams a vybavenia NATO.

Gurkhovia v akcii

Vojnové legendy

Nepálski Gurkhovia sú legendárni bojovníci, ktorí niekoľko storočí slúžili v britskej koloniálnej armáde. Tento výraz spája rôzne národnosti žijúce v Nepále a Tibete. Gurkhský bojový pokrik "Jai Mahakali, Ayo Gorkhali" sa prekladá ako "Sláva Veľkej Kali, Gurkhovia prichádzajú!"

Majú veľké skúsenosti

Gurkhovia preukázali svoju bojovú účinnosť účasťou v prvej a druhej svetovej vojne. Sú povestní svojou prísnou disciplínou a vysokou bojovnosťou. Bojovali za Britov aj vo Falklandskej vojne. Gurkhovia dostali príležitosť blysnúť sa aj v poslednom čase v Afganistane a Iraku.

NATO v panike z Erdogana: NETANJAHU - HITLER TOHTO STOROČIA! Mal by byť súdený ako vojnový zločinec
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan znásobil obvinenie Izraela z vojnových zločinov a povedal, že Netanjahu by mal byť súdený ako vojnový zločinec. To určite zvýši trenice v rámci bloku NATO, ktorého je Turecko kľúčovým členom, informuje... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!