Koalícia chce, aby Sulík nahradil škodu z Dubaja! PS a KDH tie stovky miliónov v lufte nevadia
05 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Opozičné Progresívne Slovensko (PS) vopred avizovalo, že sa nezúčastní utorkovej mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR k pochybnostiam okolo výstavy Expo Dubaj 2020. Schôdzu zvolali koaliční poslanci. Chcú na nej požiadať lídra opozičnej SaS a exministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby nahradil vzniknutú škodu, ktorú v súvislosti s výstavou konštatoval Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ).

Progresívci to majú na háku

“Dnešná mimoriadna schôdza NR SR je už na prvý pohľad iba jasným zastieracím manévrom Roberta Fica (Smer-SD). Chce ním prekryť to, ako vládna koalícia postupne unáša a demontuje právny štát a nemá žiaden plán na to, ako posunúť Slovensko vpred,” vysvetlilo PS.

Takýmito témami sa podľa nich majú v prvom rade zaoberať príslušné orgány a premiér či zodpovedný minister majú v rukách všetky nástroje na to, aby sa tak aj stalo.

“Niečo také naozaj nepatrí do pléna NR SR. Mimoriadna schôdza parlamentu v tomto prípade nie je ničím iným, ako obyčajným politickým divadlom Roberta Fica a Progresívne Slovensko sa na ňom nemá dôvod podieľať,” dodal predseda poslaneckého klubu PS Martin Dubéci.

Mimoriadnu schôdzu k Expo Dubaj bojkotuje aj KDH

Utorkovej mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR k pochybnostiam okolo výstavy Expo Dubaj 2020 sa nezúčastní ani opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Považujú ju za divadlo vládnej koalície. 

“KDH je za zodpovedné nakladanie s verejnými financiami, ak však niekto pochybil, musia o tom rozhodnúť orgány činné v trestnom konaní, a nie Národná rada. Nebudeme sa preto zúčastňovať divadla vládnej koalície, ktoré má len odpútať pozornosť od zvyšovania daní, účelového rušenie Špeciálnej prokuratúry, či nesplnených sľubov vládnych strán,” vysvetlila predsedníčka klubu KDH Martina Holečková.

Slovensko má podľa nej oveľa vážnejšie problémy. Preto sa opozičné hnutie radšej sústredí na prípravu opatrení, ktoré ľuďom pomôžu.

Juris mal šťastie: ODVOLALI HO! Nestihol som ho ZAHRDÚSIŤ (VIDEO)
Predsedu úradu pre reguláciu pána Jurisa sme v pondelok odvolali. Nemal som tak možnosť ho zahrdúsiť vlastnými rukami za to, aké sociálne teroristické rozhodnutie o zvýšení ceny plynu pre domácnosti jeho úrad prijal. Toto uviedol premiér na... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik