Ak vláda garantuje, že nezasiahne do postavenia ÚŠP, LIPŠIC SA VZDÁ FUNKCIE!
05 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ak vláda verejne garantuje, že nijakým spôsobom nezasiahne do postavenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a jeho prokurátorov, Daniel Lipšic sa v zmysle zákona vzdá funkcie špeciálneho prokurátora. Uviedol to v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa vzdá svojej funkcie, ak vláda verejne garantuje, že nezasiahne do postavenia Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a jeho prokurátorov. Uviedol to v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

"Napriek zverejnenému a do Bruselu doručenému návrhu zákona, viacerí vládni predstavitelia v ostatných dňoch uviedli, že nie sú za zrušenie ÚŠP, a za jediný problém považujú pôsobenie mojej osoby na čele špeciálnej prokuratúry," povedal Lipšic.

Boj proti organizovanému zločinu a korupcii podľa neho nikdy nie je a ani nemôže byť postavený na jednej osobe. "Kľúčovú úlohu v boji proti najzávažnejšiemu zločinu, ktorý ničí právny štát, však zohrávajú moji kolegovia, prokurátori ÚŠP," podotkol Lipšic. Ako zdôraznil, zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry by malo negatívne následky pre celé Slovensko.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) cez víkend vyhlásil, že urobí všetky potrebné kroky, aby špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odišiel z Úradu špeciálnej prokuratúry. Nevyjadril sa, či zostane fungovať Špecializovaný trestný súd.        

PRIŠLO NA PLATENIE ÚČTU! Skončí Lipšic do konca roka?
Ako za Matoviča. Inak sa nedá nazvať rýchlosť rušenia špeciálnej prokuratúry. Takto znie titulok ku komentáru publicistu Igora Daniša pre denník Pravda. Daniš pripomenul, že zrod špeciálnej prokuratúry presadil pred dvadsiatimi rokmi vtedajší... Čítať ďalej
05 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik