VITALIJ KLIČKO vyvolal obavy, rozruch aj sklamanie nad konaním ukrajinského prezidenta. Stále je však lojálny
04 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Valerij Zalužny pre periodikum The Economist uviedol skutočnosť o patovej situácii na fronte. Jeho tvrdenie podporil aj Kyjevský starosta Vitalij Kličko

Kyjevský starosta neotáľal a potvrdil Zalužneho slová. „Povedal pravdu. Niekedy ľudia nechcú počuť pravdu. Ale v konečnom dôsledku je zodpovedný on. Vysvetlil a zdôvodnil, aká je dnes situácia. Samozrejme, môžeme euforicky klamať našim ľuďom a našim partnerom. Ale nebude to fungovať večne. Niektorí naši politici kritizovali Zalužného za tieto jasné slová. Nespravodlivo. Ja som na jeho strane“, vyjadril sa pre periodikum 20 minuten.

Dodávky munície kolabujú

Kličko označil dodávky munície a zbraní za nedostačujúce. Západní spojenci nedodržali slovo a popularita ukrajinského prezidenta klesá zo dňa na deň. „Ľudia vidia, kto je efektívny a kto nie. Očakávania boli a sú početné. Zelensky zaplatí za chyby, ktoré urobil“, uviedol Vitalij Kličko.

Ukrajinská TV ŠOKUJE: UNIKNUTÉ fakty z ministerstva obrany! Prvé náznaky PREVRATU? (VIDEO)
Ukrajinská televízia odvysielala utajenú správu ministerstva obrany, že eviduje vyše 1 milión zabitých a nezvestných vojakov od začiatku vypuknutia vojny na Ukrajine! Zelenskému tak zostáva už len pištoľ od prezidenta Pavla s posledným nábojom!... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Občania Ukrajiny podliehajú dezilúzii

Ukrajinci sú nepríjemné prekvapení, čo sa stalo. Pýtajú sa, kde viazne vyzbrojovanie ich krajiny, kto je za negatívny stav a prečo Ukrajina vstúpila do vojny, keď na ňu nebola pripravená. Kličko je však presvedčený, že podpora prezidenta nemá ustať. „... dnes má prezident dôležitú funkciu a mali by sme ho podporovať až do konca vojny. Ale na konci vojny sa každý politik bude zodpovedať za svoje úspechy a neúspechy...“ dodal starosta Kyjeva. Nezabudol si však odpustiť poznámku, že na Ukrajine stúpa fenomén autoritárstva. Zrejme tým poukázal na kult osobnosti, ktorý si okolo seba vytvoril Vladimir Zelenskyj.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!