Potvrdené! PS je marketingovou stranou (VIDEO)
04 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Ing. Rudolf Huliak (SNS/NK) minimálne štyri roky poukazuje na fakt, že aj z ochrany prírody si niektorí (aj naši) europoslanci vytvorili politickú ideológiu a cez mimovládne organizácie sa podľa jeho slov infiltrovali do štátnych orgánov, až po prezidentský palác. Vo videu hovorí aj o tom, že cez peniaze zo štátu, ale aj z eurofondov si istá skupina poslancov financovala celú politickú činnosť.

Huliak vo svojich dvoch na seba nadväzujúcich videách hovorí najskôr o vzniku PS ako o mediálnej bubline, čo dokazuje inzerátom, cez ktorý si strana, fungujúca od r. 2016 až v r. 2023 tvorí nižšie štruktúry. Postupne sa dostáva k tomu, ako sa pracuje na vyľudnení slovenského vidieka, až po fakt, že so Slovenskom sa pri využívaní a produkcii zeleného vodíka neráta. Bude sa rátať, až príde na rad naša vodná zásoba. Upriamuje preto pozornosť na možnosť vyberať si ľudí do Európskeho parlamentu.

Čo treba na založenie politickej strany

Huliak vysvetľuje, že na založenie politickej strany potrebujete minimálne 16-tisíc podpisov občanov. A tie zoženiete vďaka množstvu dobrovoľníkov. Na peniaze, či čas je rovnako náročná ďalšia časť, tvorba straníckych štruktúr. Obrovské financie pohltí reklamná kampaň, aj keď na ňu je pred voľbami určený limit, ktorý nesmete prekročiť.

Taraba vyzval šéfa SIŽP Jenča, aby odstúpil pre nezákonné konanie
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) vyzval šéfa Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) Jána Jenča, aby odstúpil z funkcie pre nezákonné konanie. TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu. Rozhodnutie... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Zázračná mediálna bublina

„Viete, že okolo istých politických strán, ktoré nebudem menovať, sa vytvorila zázračná mediálna bublina, že z ničoho nič to tu vzniklo a zrazu, čuduj sa svete, neotvoríte médium, v ktorom by tá strana chýbala. Skrátka marketing, ktorý môže závidieť anglická kráľovná,“dostáva sa Huliak k veci vo videu s tým, že teraz sa odkrývajú „mimovládkari nie len na ministerstve životného prostredia, ale aj na okresnej úrovni. A tí rozhodujú o projektoch či už stavebných, alebo ekologických.

PS, Hojsík, Šimečka, foto: TASR

Môže za to občan

Huliak však hovorí, že si ich financujeme my sami. Jednoducho – volíme si ich. Najskôr do europarlamentu sme navolili „enviro-ekošialencov, extrémistov“, ako sú páni Wiezik či Hojsík.

„Je to suita, ktorá našla na politickom trhu medzeru a dokázala sa všade infiltrovať so svojimi stúpencami, podotýkam nami platenými,“ upozorňuje Huliak s tým, že vytvorili marketingový produkt s názvom Progresívne Slovensko.

Funkčne neexistujúca strana

Huliak má dôkaz toho, že strana PS funkčne neexistuje – hoci sa o hlasy voličov uchádza už niekoľko rokov, až teraz si začala cez portál na ponuky zamestnania, hľadať ľudí do regionálnych štruktúr.

Vysídľovanie vidieka, pokusy o bezzásah, či zničenie zbytkov slovenského poľnohospodárstva pod rúškom ochrany prírody sú podľa neho systematickými krokmi ku koncu Slovenska. Poukazuje pritom na fakt, že pre človeka, ktorý má dochádzať aj z východu je ponuka práce za 1.500 eur, kým pre Bratislavčana je ponuka práce s odmenou 2.800 eur.

Strany dostanú za výsledky volieb za štyri roky takmer 93 miliónov eur
Politické strany dostanú za výsledky tohtoročných parlamentných volieb príspevok celkovo vo výške 92,87 milióna eur. Príspevok si rozdelí osem strán a jedna koalícia, ktoré vo voľbách dosiahli aspoň tri percentá hlasov. Vyplýva to z údajov, ktoré... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vodíková banka

Podľa Huliaka aj to však čoskoro skončí, keďže spaľovacie motory už sa budú smieť vyrábať už len niekoľko rokov. Nedokáže si predstaviť, čo sa potom, po roku 2035 stane s tými 600-tisíc pracovnými miestami v automobilovom priemysle.

„Ideme mať nový fenomén, tzv. vodíková banka. Teraz už je vyčlenených osemsto miliónov a vzápätí na to budú vyčlenené tri miliardy, s ktorými sa počíta pri naštartovaní priemyslu, ktorý bude produkovať vodík. Bude sa tlačiť na zelený vodík, ktorý nebude vyrábaný zo zemného plynu, ktorý je z každého hľadiska náročný,“vysvetľuje Huliak a dodáva, že EÚ bude tlačiť na výrobu vodíka z čistej vody. A je to tu – na Slovensku sú obrovské zásoby kvalitnej pitnej vody. Tu Huliak pripomína, že máme najväčší poklad na svete – vodu, ktorá je základom života.

Zatiaľ nie sme zaujímaví?

Do roku 2030 je podľa neho zámerom produkcia 10 miliónov ton zeleného vodíka ročne. Na jeho produkciu a distribúciu sa ide transformovať niekoľko krajín, ktoré doteraz fungovali vďaka plynu. So Slovenskom sa však nepočíta. Bude sa s ním počítať vtedy, keď nás o tú našu vodu budú chcieť pripraviť.

Zelená voda, zdroj: FB/Nové mesto nad Váhom | Voda - bohatstvo Slovenska

Klamstvá pána Kiču

Huliak vyvracia aj tvrdenia Michala Kiču (Demokrati), ktorý sa snaží tvrdiť, že nové vedenie MŽP ide rušiť ochranu prírody. Predseda výboru NRSR pre životné prostredie však hovorí, že chcú prehodnocovať.

„Budeme prehodnocovať ten balast, ktorý ničí slovenský vidiek a všetko, čo s ním súvisí,“ uvádza Huliak na pravú mieru s tým, že pôjde o všetky enviroprojekty cez mimovládne organizácie. Aby bol konečným užívateľom výhod občan, región, samospráva a nie mimovládky, ako je BROZ a podobné.

Idú eurovoľby

Huliak preto nabáda občanov pred voľbami do EP zvážiť, či chceme, aby nás zastupovali tí ľudia, ako doteraz, aby mohli znova pri každej príležitosti potápať Slovensko a znevýhodňovať ho napríklad aj v prípade vodíka. Ich pôsobenie nás podľa neho vedie do jedného európskeho superštátu. Rovnako je to aj pri voľbe prezidenta - Slovensko síce má prezidentku, no tá nechápe svojich občanov. "Slováci sa musia zmobilizovať a zabojovať, aby sa na Slovensku dobre žilo," uzatvára Huliak.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!