EÚ zaplatí novinárom študijné cesty do Bruselu! Naučia ich SPRÁVNE ŠÍRIŤ PROPAGANDU
06 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Uhradí im náklady na cestu aj ubytovanie počas školenia ako správne vymývať mozgy. Prvá študijná cesta je naplánovaná na 19. a 22. marca 2024, ďalšie dve na apríl a máj.

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že pripravuje ďalšie študijné cesty do Bruselu pre novinárov a tvorcov mediálnych obsahov s cieľom zlepšiť ich znalosti o fungovaní inštitúcií EÚ, a najmä o jej kohéznej politike.

Novinári z členských krajín, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o fungovaní inštitúcií EÚ, tvorbe jej politík a konkrétnejšie o politike súdržnosti, majú možnosť sa prihlásiť do mediálneho programu #EUinMyRegion na rok 2024. Výzva pre novinárov je otvorená od 4. decembra a do 8. januára 2024.

Program je otvorený pre regionálnych a miestnych novinárov a tvorcov mediálnych obsahov z EÚ a zahŕňa dvojdňovú študijnú cestu do Bruselu. Účastníci pobytov navštívia inštitúcie EÚ, budú podrobnejšie oboznámení s témou kohéznej politiky či so snahami EÚ o riešenie podvodov a zlého hospodárenia s finančnými prostriedkami z európskeho rozpočtu.

Prvá študijná cesta je naplánovaná na 19. a 22. marca 2024, ďalšie dve na apríl a máj. Očakáva sa, že na každej študijnej ceste sa zúčastní približne 40 novinárov z členských štátov EÚ. Európska komisia uhradí novinárom zúčastňujúcim sa na tomto programe náklady na cestu a ubytovanie. (tasr)

Kde sa stratil optimizmus? Kyjevom otriasajú konflikty
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg: na zlé správy z Ukrajiny sa oplatí pripraviť. „Musíme sa pripraviť na zlé správy,“ povedal generálny tajomník NATO. Situácia na Ukrajine je kritická. Môže byť ešte horšie Situácia na bojovom poli pre... Čítať ďalej
03 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!