ŠIMKOVIČOVÚ NEVYTOČIA! Smerák sa denníku N dokonca poďakoval (FOTO+VIDEO)
05 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Obscénne, oplzlé a dúhové – také je podľa podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu (Smer-SSD) Progresívne Slovensko. A budete sa čudovať, poslanec ďakuje Denníku N. Celému Slovensku v priamom prenose ukázal, čo je PS zač. „Pozrite sa na to. Takéto nechutnosti propaguje slniečkarsky Denník N,“ nabáda na Telegrame. Najnovšie vydanie Denníka N s obrázkami Andreja Dúbravského je reakciou na pobúrenie ministerky a väčšiny národa nad jeho obrazom vystaveným vo vstupnej hale Slovenského rozhlasu na Mýtnej.

Pred zhruba týždňom sa vo virtuálnom priestore objavili informácie o obscénnom obraze v Galérii Slovenského rozhlasu. Ten rozhorčil aj ministerku kultúry, čo vyvolalo aj reakciu umelca. Denník N „na protest“ proti Šimkovičovej názoru dal predmetný obraz na titulku a autorove obrazy ilustrujú celé pondelkové vydanie. Šimkovičová sa nedala vyviesť z koľají, podpredseda parlamentu sa dokonca teší – nech sa len vyfarbia.

Nespokojná ministerka

„Ohľadom toho, čo sa vysiela v Rádiu Slovensko, dnes zavesili naši kolegovia obrázok. Toto je iný chlebíček, toto je výstava, údajne v Slovenskom rozhlase. Tak sa na to pozrime takto v predvianočnom období," povedala Šimkovičová s tým, že mnohí ju upozorňujú na rôzne podobné diela a žiadajú ju o zastavenie prenikania podobného „umenia“ do našich kultúrnych inštitúcií.

Aj s takýmito postojmi musí bojovať ministerka Šimkovičová
Obraz Tučko s chudým od Andreja Dúbravského rozhorčil ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS), zástankyňu konzervatívnych spoločenských hodnôt. Tá vo vysielaní Televízie Slovan upozornila na niekoľko podobných diel, no nemá dosah na to,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Obraz na titulke

„Ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú pohoršil obraz maliara Andreja Dúbravského. Mňa pohoršilo, že chce rozhodovať o tom, čo je vhodné a nevhodné umenie. Celé zajtrajšie vydanie papierového Denníka N je ilustrované obrazmi Andreja Dúbravského. Robíme to radi a je pre nás česť, že na titulke je obraz, ktorý si všimla aj pani ministerka,“zverejnil vo svojom statuse avízo ešte v nedeľu večer Matúš Kostolný s tým, že „Umenie je silnejšie ako politika.“

Repro foto / Facebook Matúš Kostolný

Denník N ju miluje

„Celé zajtrajšie papierové vydanie Denníka N je ilustrované týmito obrazmi. Nech sa páči, je to vaše rozhodnutie, ja sa vám do toho nebudem starať,“ vyhlásila ministerka  a dodala, že zjavne svojou kritikou umenia „udáva tempo“.

Toto patrí do trafiky?

„Oplzlé maľby tučných homosexuálov, ktoré keď vaše dieťa uvidí v novinovom stánku, budete mu týždeň vysvetľovať, čo sa to tu preboha deje. A oni to považujú za umenie. A za progresívne hrdinstvo. Výstredné homosexuálne obrazy, ako si nejaký zbohatlícky tučko objedná mladého zajačika, aby sa s ním pohral. Úchvatné. Slovensko tlieska v progresívnom umeleckom vytržení. Úplný Ľudovít Fulla,“ironizuje Blaha s tým, že autorom obrazu je Andrej Dúbravský – homosexuál, žijúci v New Yorku.

Telegram / Ľuboš Blaha | Titulka vydania Denníka N z 4. decembra 2023. Obrazy Andreja Dúbravského ilustrujú celé vydanie.

Zasadá vláda, poznáme prvé výsledky
Štátny rozpočet na rok 2024 reaguje na mnohomiliardový deficit, ktorý vznikol v minulom trojročnom období, snaží sa byť však čo najsociálnejší, aby konsolidáciu pocítili bežní občania čo najmenej. Náklady na konsolidáciu majú zaplatiť najmä... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Nie je neznámy

„Teraz v kampani propagoval Šimečku a Progresívne Slovensko. A jeho obraz darovala prezidentka PS Čaputová holandskému kráľovskému páru. Asi niečo strašne homosexuálne, také majú Progresívci zjavne najradšej. A teraz denník Progresívcov na oplátku propaguje svojho milovaného maliara - jedna veľká dúhová rodinka,“ pokračuje Blaha s tým, že nech len Slováci vidía ukážku sveta PS, ktorý „narvú“ ešte aj do umenia, či do prezidentských darov.

Aj ministerka je žena

„A keď sa ministerka kultúry ozve, že toto je cez čiaru, tak do nej kopú ako poslední úbožiaci - odrazu nevadí, že ministerka je žena. Predstavte si, že by som takto kritizoval ja prezidentku Čaputovú. To by bol hneď mizogýnsky útok na svetové ženstvo. Ale do Martiny Šimkovičovej sa kopať môže, to nevadí,“ pripomína Blaha a dodáva, že krik by sa strhol, keby on zahraničnej návšteve daroval obraz od maliara – vyhraneného socialistu. Ako však konštatuje – liberáli môžu všetko, tam nevadí nič.

Ale nevadí...

„Však nech. Nech celé Slovensko vidí, čo sú zač. Propagujú LGBTI ideológiu tým najnechutnejším spôsobom. A Slovákom sa tým čoraz viac hnusia.  Dobre sa pozrite na maľby v Denníku N, toto je svet Čaputovej, Šimečku a PS. Toto tu chcete?“pýta sa na záver príspevku Blaha.

Chorých pribúda. Tieto kliniky už zakázali návštevy
Chorobnosť v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) uplynulý týždeň stúpla. Oproti 47. kalendárnemu týždňu je výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) vyšší takmer o 18 percent a chrípky a jej podobných ochorení o vyše 11 percent.... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!