Čo si nachystali Rusi na F-16? (VIDEO)
04 | 12 | 2023 I Milan Laca

Americký časopis prezradil, čo použije Rusko proti F-16 na Ukrajine.

NI: Rusko použije na Ukrajine stíhačky Su-57 proti americkým F-16.

Už vedia, čo bude

Ruské letecké a kozmické sily použijú na Ukrajine stíhačky Su-57 piatej generácie proti americkým F-16, píše vojenská komentátorka  Maya Karlin pre The National Interest. Po mnoho mesiacov USA uvádzali ako dôvody, prečo tieto stíhačky štvrtej generácie Kyjevu neposkytnú, obmedzenia zásob a zdĺhavé výcvikové postupy. Náhly politický posun privítala Ukrajina, ktorej flotilu tvoria z veľkej časti zastarané lietadlá zo sovietskej éry.  Teraz, keď sa očakáva, že Kyjev použije tieto moderné stíhačky, Moskva by mohla použiť svoje stealth stíhačky Suchoj Su-57 ako protipól. Rusko doteraz v tomto konflikte držalo  svoje prúdové lietadlá Su-57 piatej generácie "na diaľku". 

"Rusko bolo podcenené." Ako Západ mení svoj prístup k vojenskej pomoci Kyjevu
The Economist varoval pred ťažkosťami s ďalšou podporou Ukrajiny zo strany Západu Krajiny NATO si postupne zvykajú na myšlienku, že ozbrojené sily Ukrajiny nie sú schopné vyhrať na bojisku. To znamená, že koniec konfliktu sa neočakáva čoskoro.... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Len nech prídu 

„Akonáhle začne Ukrajina používať F-16, ktorých dodávka sa očakáva v najbližších mesiacoch, Rusko s najväčšou pravdepodobnosťou použije ako odpoveď svoje Su-57,“ píše sa v článku.

SU-57 

Silný súper

Ako upozornila autorka, ruský Su-57 môže niesť na palube až osem rakiet vzduch-vzduch K-77M. Vďaka synchronizácii s pozemnými radarmi bude mať stíhačka výhodu oproti americkej.

Už ich chystajú...

Holandsko a Dánsko súhlasili ako prvé s tým, že Ukrajine poskytnú stíhačky F-16. Biely dom potvrdil, že Ukrajina dostane bojové lietadlá z tretích krajín po ukončení výcviku jej pilotov. Holandská ministerka obrany Kaisa Ollongrenová vyhlásila, že Haag  plánuje poslať prvé stíhačky F-16 Kyjevu v roku 2024.

Opäť reči o odstavení Zelenského. Je to pravda?
„Nastal čas“: americký plán na zlikvidovanie Zelenského odhalili vo Francúzsku. Politik Filippo: USA sa rozhodli, že je čas obviniť Zelenského z neúspechu. Len klebety? Spojené štáty americké sa rozhodli, že nastal čas obviniť z neúspechu svoju... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!