Chorých pribúda. Tieto kliniky už zakázali návštevy
04 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Chorobnosť v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) uplynulý týždeň stúpla. Oproti 47. kalendárnemu týždňu je výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) vyšší takmer o 18 percent a chrípky a jej podobných ochorení o vyše 11 percent. Informovala o tom v pondelok na webe Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici regionálna hygienička Zora Kľocová Adamčáková.

RÚVZ zaznamenal spolu 6768 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 1949,21 na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. Najvyššiu mal okres Brezno, najnižšiu Poltár. Z toho bolo chrípke podobných 573 ochorení, čo je chorobnosť 165,03 na 100.000 ľudí. Najviac prípadov hlásil okres Veľký Krtíš.

Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici už od 30. novembra zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov. K tomuto kroku čiastočne pristúpila aj Rooseveltova nemocnica. Ako v pondelok informovala na sociálnej sieti, zákaz návštev platí na klinike plastickej chirurgie, II. internej a II. chirurgickej klinike.

Strany dostanú za výsledky volieb za štyri roky takmer 93 miliónov eur
Politické strany dostanú za výsledky tohtoročných parlamentných volieb príspevok celkovo vo výške 92,87 milióna eur. Príspevok si rozdelí osem strán a jedna koalícia, ktoré vo voľbách dosiahli aspoň tri percentá hlasov. Vyplýva to z údajov, ktoré... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!