Američania a Putin, Barbie, Charles III. a tí druhí
04 | 12 | 2023 I Milan Laca
Pocta pre Putina?

Magazín Time zaradil Putina do užšieho zoznamu kandidátov na titul „Osobnosť roka“. 

Kandidát

Časopis Time zaradil ruského prezidenta Vladimira Putina do užšieho zoznamu kandidátov na titul Osobnosť roka. Informuje o tom jeho webstránka.

"Rusko bolo podcenené." Ako Západ mení svoj prístup k vojenskej pomoci Kyjevu
The Economist varoval pred ťažkosťami s ďalšou podporou Ukrajiny zo strany Západu Krajiny NATO si postupne zvykajú na myšlienku, že ozbrojené sily Ukrajiny nie sú schopné vyhrať na bojisku. To znamená, že koniec konfliktu sa neočakáva čoskoro.... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Kto bol vplyvný?

Editori sa pripravujú na vyhlásenie osobnosti roka 2023 od TIME – každoročného výberu jednotlivca, skupiny alebo konceptu TIME, ktorý mal najväčší vplyv na svet počas predchádzajúcich 12 mesiacov, píše magazín. Tradíciou, ktorá siaha až do roku 1927, TIME's Person of the Year, je každoročné označenie osoby, skupiny alebo konceptu, ktorý najviac formoval titulky, či už v dobrom alebo v zlom. Medzi predchádzajúcimi výbermi sú americký prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala HarrisMartin Luther King Jr ., nemecká kancelárka Angela Merkelovápápež František a aktivistka Greta Thunbergová .

Šikovný Putin

Time poznamenali, že napriek tomu, že Putin čelil hrozbe vzbury Wagnerovcov v roku 2023, nakoniec si len posilnil svoju pozíciu. Magazín tiež pripomenul, že prezident Ruskej federácie sa už v roku 2007 stal osobnosťou roka a opakovane ho  zaradili na zoznam stovky najvplyvnejších ľudí.

Pestrý výber

Do užšieho výberu na rok 2023 sa, okrem Putina, dostali aj čínsky prezident Si Ťin-pching, speváčka Taylor Swift, generálny riaditeľ OpenAl Sam Altman, bábika Barbie, britský kráľ Charles III a ďalší. Víťaza vymenujú 6. decembra. V roku 2022 získal titul „Osobnosť roka“ podľa Time Volodymyr Zelenskyj.

UNIKLO! USA a VB sa už v roku 2018 dohodli na rozvoji GLOBÁLNEJ STRATÉGIE CENZÚRY!
Novo uniknuté dokumenty odhalili tajnú iniciatívu amerických a britských vojenských dodávateľov na vytvorenie globálneho rámca cenzúry v roku 2018, informuje americký portál Breitbart. A je to tu! Public zverejnili správu novinárov Michaela... Čítať ďalej
03 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!