USA: Zlikvidujte ich, je to dobrá taktika!
04 | 12 | 2023 I Milan Laca

Washington považuje izraelskú taktiku prenasledovania vodcov Hamasu za užitočnú.
Biely dom: Útočenie Izraela na vodcov Hamasu je užitočná taktika.

Likvidácia

Hovorca Bieleho domu John Kirby vysvetlil, že Izrael tým, že prenasleduje vedenie Hamasu, znižuje schopnosť zoskupenia viesť rôzne operácie. Izraelská armáda opakovane informovala o likvidácii vodcov a veliteľov Hamasu.

New York Times: Izrael POZNAL PLÁN útoku Hamasu už VIAC AKO ROK
Reportéri New York Times Ronen Bergman a Adam Goldman napísali v piatkovom článku, že Izrael bol dobre oboznámený s plánmi Hamasu, ale podcenil situáciu. Plán preskúmaný The Times podrobne popisoval útok. Izraelskí predstavitelia to odmietli ako... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Je to užitočné

Koordinátor Rady národnej bezpečnosti pre strategickú komunikáciu John Kirby pre NBC News uviedol, že Spojené štáty veria, že izraelská taktika zabíjania vodcov Hamasu je užitočná. Izraelské „prenasledovanie vedenia“ Hamasu má, podľa neho, zhubný vplyv „na schopnosť zoskupenia viesť operácie. „A to je to, na čo sa Izrael zameriava. Myslíme si, že je to užitočná taktika,“ povedal Kirby.

Vedia, ako na to!

Kirby poznamenal, že Spojené štáty z vlastnej skúsenosti vedia, že na to, aby zoskupeniu sťažili fungovanie, dopĺňanie zdrojov, výcvik, plánovanie a uskutočňovanie útokov, musia cieliť na vodcov.

Izrael sa snaží

Počas konfliktu Izrael opakovane avizoval likvidáciu predstaviteľov vedenia Hamasu. Medzi nimi bol šéf spravodajskej služby skupiny v meste Chan Junis na juhu pásma Gazy (meno nebolo uvedené), šéf rady Hamasu v pásme Gazy Usáma Mazini, veliteľ ostreľovacej formácie Severnej brigády Mohammed Kalut a iní. Denník The Wall Street Journal,  s odvolaním sa na izraelských predstaviteľov informoval , že spravodajské služby židovského štátu sa pripravujú na vyhľadávanie a zabíjanie vodcov Hamasu, nech sú kdekoľvek. Pracujú na plánoch na vypátranie vodcov žijúcich v Libanone, Turecku a Katare. Tieto operácie plánujú začať po skončení súčasnej vojny.

Na sankciách EÚ zarobili 52 miliárd eur
Kvôli sankciám EÚ, je nákup plynu z USA dvakrát drahší. USA po zavedení sankcií zarobili na plyne pre EÚ viac ako 52 miliárd eur. Zaujímavé počty Od februára 2022 do septembra 2023 Európska únia kúpila 61 miliárd kubických metrov skvapalneného... Čítať ďalej
03 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!