UNIKLO! USA a VB sa už v roku 2018 dohodli na rozvoji GLOBÁLNEJ STRATÉGIE CENZÚRY!
03 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Novo uniknuté dokumenty odhalili tajnú iniciatívu amerických a britských vojenských dodávateľov na vytvorenie globálneho rámca cenzúry v roku 2018, informuje americký portál Breitbart.

A je to tu!

Public zverejnili správu novinárov Michaela Shellenbergera, Alexa Gutentaga a Matta Taibbiho, v ktorej tvrdia, že whistleblower sa objavil s dokumentmi, ktoré naznačujú, že vojenskí dodávatelia USA a Spojeného kráľovstva, vrátane popredných obranných výskumníkov a expertov na kybernetickú bezpečnosť, zorganizovali komplexný plán globálnej cenzúry. 

Tieto dokumenty zobrazujú vytvorenie „anti-dezinformačnej“ skupiny s názvom Cyber ​​Threat Intelligence League (CTIL). Údajne „dobrovoľnícky projekt“ vedcov a obranných veteránov. Taktika CTIL bola zdanlivo integrovaná do projektov Ministerstva vnútornej bezpečnosti (DHS).

Šírenie cielenej propagandy vládami a mimovládkami!

Dokumenty CTIL vykresľujú podrobný portrét takzvaného „cenzúrneho priemyselného komplexu“. Táto sieť, ktorá zahŕňa viac ako 100 vládnych agentúr a mimovládnych organizácií, bola nápomocná pri presadzovaní cenzúry na platformách sociálnych médií a šírení cielenej propagandy. 

Dokumenty zahŕňajú podrobné popisy programov digitálnej cenzúry, zapojenie vojenskej a spravodajskej komunity, partnerstvá s organizáciami občianskej spoločnosti a médiami a nasadenie skrytých techník, ako sú účty virtuálnych osôb na sociálnych sieťach.

Odhalenia whistleblowera zdôrazňujú kľúčovú úlohu CTIL pri vytváraní a rozširovaní priemyselného komplexu cenzúry. CTIL pod vedením Sara-Jayne „SJ“ Terpovej, bývalej britskej výskumníčky v oblasti obrany a ďalších, vyvinula v roku 2019 komplexný cenzúrny rámec. Tento rámec neskôr prijali rôzne vládne a mimovládne organizácie, vrátane DHS's Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

Tajomník DHS Alejandro Mayorkas v Guatemale. (Foto: Colná a hraničná ochrana USA)

Ovplyvňovanie verejnej mienky formovaním naratívov a kontrolou šírenia informácií

Kľúčom k tomuto rámcu bol koncept „kognitívnej bezpečnosti“, ktorý sa integruje do oblastí kybernetickej bezpečnosti a informačnej bezpečnosti. Tento prístup bol zameraný nielen na zastavenie dezinformácií, ale aj na ovplyvňovanie verejnej mienky formovaním naratívov a kontrolou šírenia informácií.

Dokumenty ďalej odhaľujú spoluprácu CTIL s platformami sociálnych médií a vyzývajú ich, aby cenzurovali príspevky jednotlivcov a úradníkov. Napriek drvivým dôkazom o cenzúre podporovanej vládou, kým tieto dokumenty nevyšli najavo, pôvod tejto rozsiahlej operácie zostal nejasný.

A na Slovensku sme sa divili, že za pravdu tu bol vnucovaný len jediný vyhovujúci naratív bývalej vlády. Bolo to globálne vykonštruované? Zahŕňala táto sieť vládnych agentúr a mimovládnych organizácií aj taký Globsec, či slovenské ministerstvá?

Prečítajte si viac na Public.com.

ODHALENÉ! SKUTOČNÝ ROZSAH ÚMRTÍ PO OČKOVANÍ proti Covidu-19
Tvorca a hlavný administrátor novozélandskej vládnej očkovacej databázy sa stal whistleblowerom a vyjavil skutočný počet úmrtí súvisiacich s povinným očkovaním proti Covidu-19 v jednej z najzaočkovanejších krajín sveta, informuje novozélandský... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik