NEMECKÝ TURISTA DOBODANÝ NA SMRŤ v blízkosti Eiffelovej veže v Paríži!
03 | 12 | 2023 I Dušan Janek

26 ročný Francúzsky občan bol uväznený v súvislosti s dobodaním jednej osoby a pokusu o vraždu v prípade ďalších dvoch osôb. Nemecký turista bol zabitý a dve ďalšie osoby utrpeli ťažké bodné zranenia neďaleko ikonickej Eiffelovej veže v centre Paríža, ako uviedol francúzsky minister vnútra.

„Muž zaútočil na cudzinecký pár. Nemecký turista, ktorý sa narodil na Filipínach zomrel na následky bodných zranení,“potvrdil Gerald Darmanin v nedeľu, pričom dodal, že „vrah bude musieť vysvetliť svoje konanie pred súdnymi orgánmi.“ Bude sa zodpovedať za činy, ktoré spáchal o siedmej hodine stredoeurópskeho času.

Vrah nebol zrejme schopný prebrať nad svojim konaním zodpovednosť

„Útočník bol už dobre známy autoritám a bol v minulosti umiestnený v ústavoch pre mentálne choré osoby,“uviedol Darmanin. Parížska prokuratúra tiež uviedla potvrdila, že obvinený bol zatknutý a začalo sa intenzívne vyšetrovanie.

Protiteroristické oddelenie ešte nebolo poverené vyšetrovaním prípadu

Francúzsky minister vnútra potvrdil, že bol vrah už pred siedmymi rokmi odsúdený na štyri roky väzenia za plánovanie útoku v štádiu pokusu. Gerald Darmanin je ale hlboko presvedčený, že či už je niekto za svoje činy zodpovedný alebo nie, vždy budú jeho úrady proti terorizmu bojovať a tento boj nikdy nevzdajú.

Prezident Emmanuel Macron vyjadril v médiách úprimnú sústrasť rodine zavraždeného i rodinám zranených, ktoré sú obeťami tohto teroristického útoku. Premiérka Elisabeth Borne portálu X (predtým Twitter) povedala, že je krajina „nikdy nevzdá boj proti terorizmu... nikdy!“

Ostré slová predsedu parlamentu Maďarska! Terorizmus útočí na rodinu!
"Nechceme, aby bol európsky človek vykrútený z kresťanských hodnôt a národnej kultúry, na ktorých je založená západná civilizácia; Nechceme, aby sa Európania stali duševne a emocionálne mrzákmi bez národnej príslušnosti," uviedol predseda... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Megalomanský projekt vyvoláva opodstatnené obavy

Tento nepríjemný incident sa uskutočnil necelých osem mesiacov pred začatím Olympijských hier v Paríži. To vyvoláva nepríjemné obavy ohľadne zabezpečenia dostatočnej ochrany súvisiacej s najväčším sviatkom športu. Verejný otvárací ceremoniál sa bude konať na rieke Seine, pričom sa predpokladá, že sa ho zúčastní až 600 000 divákov.

Francúzsko je preto vo zvýšenej pohotovosti pred možnými útokmi už od októbra, keď v meste Arras na severe krajiny pobodal učiteľa bývalý študent pôvodom z Ingušska na Kaukaze. K tomuto smrteľnému útoku došlo tri roky po tom, čo bol pred Parížom zabitý ďalší učiteľ. Toho dekapitoval občan Čečenska a pri svojom útoku bol zabitý políciou.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik