Silná poľadovica komplikuje situáciu v Tatrách!
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Silná poľadovica pod Tatrami komplikuje dopravu počas celej soboty. Vodiči na sociálnych sieťach informovali o problémoch najmä na Ceste slobody vo Vysokých Tatrách. Neprejazdná bola však napríklad podľa obce Liptovská Teplička cesta do Vikartoviec v okrese Poprad. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) informoval, že cesty sú miestami takmer neprejazdné a pod váhou zmrznutého snehu a ľadu padajú už aj väčšie konáre. Problémy sú podľa hasičov už aj na Tatranskej elektrickej železnici (TEŽ).

Radšej nikam nevychádzajte

"Najmä v tatranskej oblasti v dolinách a kotlinách stále padá mrznúci dážď pri nízkej teplote -5 až -2 °C, prechodne je aj výdatnejší. Miestami už napršalo aj viac ako päť milimetrov. Tvorí sa tak hrubšia vrstva ľadu, ktorá spôsobuje množstvo komplikácií," uvádza SHMÚ. Meteorológovia v tejto súvislosti vyzývajú obyvateľov regiónu, aby ak nutne nemusia, radšej nikam nevychádzali.

"Ešte niekoľko najbližších hodín sa situácia výraznejšie nezlepší. V juhozápadnom prúdení cez oblasť stále postupujú jednotlivé pásma zrážok," dodáva SHMÚ. Výstraha 2. stupňa pred poľadovicou platí pre okresy Poprad, Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok a Stará Ľubovňa až do 18. hodiny.

Zasahovali aj hasiči

Pre zlé poveternostné podmienky mali počas dňa viacero výjazdov aj hasiči. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove potvrdil, že najhoršia situácia je vo Vysokých Tatrách a tiež v okrese Kežmarok.

"Výjazdy boli k uviaznutým ľuďom, mali sme aj dopravné nehody, všetko riešime priebežne. Situácia je primeraná počasiu, meškajú už aj autobusy, podľa našich informácií je električkové spojenie medzi Starým Smokovcom a Štrbským Plesom momentálne pozastavené," priblížil operačný dôstojník a apeloval na ľudí, aby sa zhoršenej situácii v zjazdnosti ciest prispôsobili, respektíve vôbec nejazdili.

Poľadovica, foto: FB/Polícia SR | Slovensku extrémne mrazy zrejme nehrozia, no to, čo nás čaká je dôvod pre opatrnosť na cestách

Poľadovica komplikuje dopravu aj na železničnej trati, medzi Kráľovou Lehotou a stanicou Poprad-Tatry uviazol vlak RJ 1003 a v tejto časti je tak prevádzka prerušená. Informovala o tom na sociálnej sieti komunita "Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSR" s tým, že problémy spôsobuje námraza na trakčnom vedení. Predpokladané meškanie spojov v tomto úseku je hodina až 150 minút.

Fico v Sobotných dialógoch: LIPŠIC TAM NEMÁ ČO ROBIŤ A JURISA ZAŠKRTÍM HOLÝMI RUKAMI! (VIDEO)
Urobíme všetko, aby Daniel Lipšic odišiel z Úradu špeciálnej prokuratúry! Nebudeme mu však vykopávať dvere. Vyhlásil to Robert Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Hovoril aj o stretnutí s predsedníčkou EK, šéfovi ÚRSO a cenách energií,... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik