ŠIALENSTVO COP28: Leyenová BLÚZNI! Požaduje BILIÓNY na zelenú agendu 
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Zdá sa, že Európsku úniu neodradili roky kalamitných politík v oblasti klímy. Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová totiž požaduje nové dane a iné schémy a investície do zelenej agendy môžu prerásť do „biliónov“, informuje Breitbart.

Lídri z celého sveta prileteli (väčšinou na súkromných lietadlách) do arabského štátu Dubaj bohatého na ropu na 28. ročníku vrcholného výročného klimatického summitu Organizácie Spojených národov, na ktorom politici požadujú, aby bežní občania financovali svoje vznešené vízie nazývané zelená budúcnosť.

Leyenová blúzni: Z miliárd na bilióny!

Napriek tomu, že ľudia trpiaci v celej Európe v dôsledku energetickej krízy v dôsledku vojny na Ukrajine a rokov vyhadzovania peňazí do pochybných „obnoviteľných“ zdrojov energie, šéfka EÚ Ursula von der Leyenová sa rozhodla zdvojnásobiť výdavky na tie isté politiky, ktoré urýchlili európsky prepad.

"Je potrebné viac," vyzvala nemecká politička a vyhlásila: "Musíme prejsť z miliárd na bilióny."

Globálna zelená daň

Líderka pripustila, že na dosiahnutie tohto cieľa bude musieť Brusel „nájsť nové zdroje príjmov“. Von der Leyenová preto uviedla, že „plne podporuje“ plán navrhnutý kenským prezidentom Williamom Rutom a francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom na zavedenie globálnej zelenej dane zameranej na finančné transakcie s cieľom „získať viac peňazí na opatrenia v oblasti klímy“.

Okrem toho von der Leyen vyzvala na zvýšené úsilie o rozšírenie „zelených dlhopisov“ s cieľom „uľahčiť tok súkromného kapitálu v zelených projektoch“, najmä pre rozvojové krajiny. Povedala, že minulý rok Európska únia prispela rozvojovým krajinám takmer 30 miliardami dolárov na financovanie zmeny klímy.

Šéfka EÚ tiež uviedla, že je potrebné rozšíriť cenotvorbu uhlíka, čo je ústredný prvok Európskej zelenej dohody, ktorá ukladá dane na emisie s cieľom motivovať podniky, aby znížili svoju takzvanú uhlíkovú stopu. Povedala, že za dve desaťročia oceňovania uhlíka EÚ prijala od spoločností príjmy vo výške 175 miliárd eur, ktoré potom smerovali na projekty v oblasti zmeny klímy.

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Na snímke slovenský premiér Eduard Heger (vpravo) a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová počas stretnutia na Úrade vlády v Bratislave 3. marca 2022.

Napokon von der Leyen zdôraznila odpoveď EÚ „Globálna brána“ v hodnote 300 miliárd eur na program Pásu a cesty komunistickej Číny a uviedla, že posielaním peňazí rozvojovým krajinám im Európska únia pomôže „skočiť do budúcnosti čistej energie“. „My Európania máme záujem investovať, pretože to diverzifikuje a posilňuje naše dodávateľské reťazce na týchto rastúcich nových trhoch. Je to najlepšia investícia, ktorú môže ktokoľvek z nás urobiť,“ povedala.

Európska ombudsmanka nechápe: Leyenová má na krku obrovský škandál a médiá mlčia
Európska ombudsmanka Emily O'Reillyová pokarhala mainstreamové médiá. Nedokázali podľa nej brať Európsku komisiu na zodpovednosť, keď predsedníčka EK Ursula von der Leyenová odmietla zverejniť textové správy generálnemu riaditeľovi spoločnosti... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Naložili globálnemu Západu a Severu

Na inom mieste samitu Organizácie Spojených národov sa ľavicoví lídri zamerali na Západ za údajné zapríčinenie údajnej klimatickej núdze, pričom socialistický bolívijský viceprezident David Choquehuanca povedal, že „Matka Zem“ je v kríze kvôli „neokoloniálnej, kapitalistickej, imperialistickej, patriarchálnej západnej kultúre."

„Klimatická kríza je len poslednou kapitolou v dlhej histórii pokrytectva a klamstiev: „Globálny sever“ je zodpovedný za globálnu nerovnováhu, ktorú vidíme,“ povedal a dodal: „Usilujú o trvalý rast na úkor globálneho juhu."

Na klimatickom samite sa tiež lídri 130 krajín zaviazali zahrnúť znižovanie emisií z poľnohospodárstva do kľúčového piliera svojich ekologických programov, a to aj napriek tomu, že ceny potravín celosvetovo stúpajú v dôsledku rastúcich nákladov na energiu.

Aj keď prísľub nenariaďuje žiadne konkrétne dane z výroby potravín, vyhlásenie pravdepodobne prinesie ďalšie spory s farmármi, ktorí viedli rozsiahle protestné hnutia v krajinách ako Holandsko za environmentálne plány na zatvorenie ich podnikov.

S MÄSOM SA ROZLÚČTE! OSN vo štvrtok vydá edikt
Kam to až dospelo?! Agentúra OSN vydá vo štvrtok edikt, ktorým prikáže prosperujúcim západným krajinám zachrániť planétu zastavením konzumácie mäsa a prijatím vegánskych alternatív, informuje americký portál Breitbart. Organizácia OSN pre výživu a... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik