Piatok s Pellem v adventnom duchu (VIDEO)
02 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Aj pred prvým adventom sa svojim voličom v Piatku s Pellem prihovoril predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD), aby zrekapituloval dianie posledného novembrového týždňa. Okrem iného sa teší na prichádzajúce Vianoce – tie vníma, ako obrovský symbol pokoja. Nie len toho v nás, v medziľudských vzťahoch, ale aj v celej spoločnosti. A práve upokojenie a súdržnosť Slovákov pripomína, ako svoju politickú prioritu.

Rozpočet, 13-ty dôchodok, či príspevok k decembrovému dôchodku. Uplynulý týždeň priniesol aj novinky v cenách plynu, ale aj pomoci s hypotékami. V Piatku s Pellém predseda NR SR hodnotí aj svoju prvú zahraničnú cestu, no má ťažké srdce aj na opozíciu, ktorá od vládnej koalície očakáva nemožné.

Rozpočet a decembrový dôchodok

„Tento týždeň sme s našimi partnermi vo vládnej koalícii viedli dlhé a náročné diskusie o podobe budúcoročného štátneho rozpočtu. Napriek fatálne rozvráteným financiám, ktoré nám tu predchádzajúce vlády nechali, bude mať Slovensko plnohodnotný a sociálne silný štátny rozpočet,“ sľubuje predseda Hlasu. Pripomína, že jeho súčasťou bude aj skutočný a spravodlivý 13-ty dôchodok. Pripomenul, že mimoriadny príspevok pre poberateľov dôchodkov už sa vypláca v tomto mesiaci, no pre neskorý termín volieb sa nestihol zrealizovať tak, ako by bolo žiadúce.

Koalícia OĽaNO viedla historicky najdrahšiu oficiálnu predvolebnú kampaň
Za predvolebnou kampaňou k predčasným parlamentným voľbám 2023 sa ohliadla aj organizácia Transparency International Slovensko (TIS). Tá tvrdí, že bola zatiaľ najdrahšia a že v časti, ktorá nepodlieha verejnej kontrole, priznali strany prekvapivo... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Plyn a hypotéky

Pellegrini avizuje aj splnenie ďalšieho sľubu, že sa nezvýši cena plynu.

„Štát pomôže všetkým, aby táto cena zostala rovnaká. A myslíme aj na tých, ktorým výrazne vzrástli splátky hypotéky a predstavujú pre nich naozaj vážny finančný problém,“avizuje Pellegrini a vysvetľuje, že štát im pomôže už v tomto roku a v budúcom roku každý mesiac dostanú tzv. bonifikáciu hypoték. Podotýka, že to nie je pomoc pre tých, ktorí si nárast splátok ani len nevšimnú, ale pre tých, ktorí so splácaním môžu mať veľké problémy.

pixabay | ilustračný obrázok, adventné sviečky

Prvá cesta v duchu tradícií

Pellegrini v uplynulom týždni navštívil Prahu a bol milo prekvapený z priateľského prijatia.

„Jasne sa ukazuje, že zahraničná orientácia Slovenska sa aj vďaka Hlasu vôbec nemení a ostávame pevnou súčasťou EÚ a Severoatlantickej aliancie. Všetky tie reči, ako tu po voľbách bude nejaká čierna diera a ľudia z nej budú hromadne utekať, sa ukazujú, ako čisté bludy a zbytočné predvolebné strašenie,“ myslí si Pellegrini.

Hrabko o odvolávaní Šutaja Eštoka: ZBYTOČNE DLHÁ ŠAŠKÁREŇ!
Opozícia má právo iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR s cieľom vysloviť nedôveru členovi vlády kedykoľvek na to vidí dôvody, bez ohľadu na to, že jej reálne šance odvolať ministra sú malé. Rokovanie parlamentu o vyslovení nedôvery... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Opozícii ordinuje pokoru

V predvianočnom čase nechce sťažovať na opozíciu, no radí jej, aby sa spamätala a netvárila sa, ako by posledného tri a pol roka žili na inej planéte. Za toto obdobie urobili zo Slovenska spálenú zem a novej vláde vytýkajú, že za mesiac nebola schopná splniť predvolebné sľuby.

„Dámy a páni v opozícii, veď majte aspoň základnú súdnosť a kúsok pokory voči ľuďom, ktorým ste vašou vládou trpko sklamali a oni vám to vo voľbách dali aj jasne najavo,“pripomína Pellegrini, no záver jeho videa už sa opäť nesie v duchu pokoja pri zapaľovaní prvej sviečky na adventnom venci.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik