AKTUALIZOVANÉ HEGER KONČÍ! (VIDEO)
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Demokrati volili predsedu! Heger ako líder strany končí... Kto je tým novým šťastným šéfom?

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Demokrati sa stal Jaroslav Naď. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom sneme v Prešove. Podporu mu hlasovaním vyjadrilo 109 z prítomných 120. Naď na poste strieda Eduarda Hegera. Snem strany zároveň deklaroval odhodlanie pokračovať v politickej činnosti s cieľom dosiahnuť úspech v prezidentských, komunálnych a parlamentných voľbách aj eurovoľbách.

"Dnes už mnohí ľudia hovoria, že ich mrzí, že sme sa nedostali do parlamentu, že tam chýbame a ja verím, že naša práca bude smerovať k tomu, že sa staneme relevantnými nielen z hľadiska preferencií, ale aj výsledkov, ktoré nás predurčia na oveľa iné úlohy v budúcnosti," skonštatoval nový líder.

Za svoje priority označil napríklad zvyšovanie členstva strany. "Po skončení sa parlamentných volieb sme prijali nových približne 250 členov, ďalší o členstvo žiadajú a ďalších budeme prijímať. Máme pokryté regióny na úrovni krajov a od januára ideme pokrývať všetky okresy," podotkol.

Chce tiež predstaviť svoju víziu k budúcoročným voľbám do Európskeho parlamentu. Rovnako plánuje riešiť aj otázku prezidentských volieb. Demokrati sú pripravení navrhnúť vlastného kandidáta alebo podporiť takého, ktorý prezentuje ich hodnoty a program a zároveň bude aj jednoznačnou alternatívou voči kandidátom súčasnej vládnej koalície.

Republikový snem rozhodoval aj nových podpredsedoch strany. Stali sa nimi Eduard Heger, Andrea Letanovská, Juraj Šeliga a František Oľha. Delegáti si zvolili aj ďalších členov predsedníctva - Dorotu Nvotovú, Kristiána Čechmánka, Michala Kiču, Mareka Polonca a Jozefa Sýkoru. Pozíciu generálneho sekretára strany obhájil Peter Markovič.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik