Dolinková odkazuje WHO: TOTO Slovensko ODMIETA! (VIDEO)
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Slovensko odmieta sporný dodatok k zmluve so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO)! Informovala o tom nová šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). V jasnom postoji sa k nej pripojil aj minister životného prostredia Tomáš Taraba.

 

"Jednou z kľúčových úloh štátu je zastaviť šírenie dezinformácií a bojovať s nimi na všetkých úrovniach," hovorí Dolinková vo videu. V uplynulom období totiž podľa ministerky prišlo na ministerstvo zdravotníctva množstvo podnetov od občanov, ktorí uverili nepravdivých informáciám o prebiehajúcich rokovaniach k aktualizácii medzinárodných zdravotných predpisov.

"Chceli by sme znepokojených Slovákov uistiť, že žiadne dokumenty z dielne WHO oslabujúce pozíciu Slovenska ako suverénneho štátu či dokonca obmedzujúce ústavné práva slovenských občanov aktuálne neexistujú, ani také zástupcovia rezortu zdravotníctva neplánujú prijímať či akokoľvek podporovať," prízvukuje politička.

Ministerka Dolinková vo videu na Facebooku uviedla, že informovala generálneho riaditeľa WHO o tom, že za Slovenskú republiku odmietla dodatok ku medzinárodným zdravotným predpisom z mája 2022. “Som presvedčená, že pripomienky jednotlivých štátov si vyžadujú ďalšie podrobnejšie rozpracovanie a dlhšie obdobie na samotnú implementáciu." 

Dolinková dodala, že nikdy by nebola za podpis dokumentu alebo dodatku obmedzujúceho práva SR a jej občanov. “Som ministerka slovenskej vlády a tak sa budem vždy aj správať.” Odkázala vo videu politička strany Hlas-SD.

Ku téme sa vyjadril aj minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS): “Slovensko oznámilo Svetovej zdravotníckej organizácii, že odmietame dodatok k novým štandardom a nebudeme súhlasiť s oslabovaním postavenia Slovenska v organizácii,” potvrdil v piatok ďalší člen vlády.

Zmráka sa nad LIPŠICOVOU špeciálnou prokuratúrou? OPOZÍCIA V PANIKE! (VIDEO)
Šimečka, Remišová, Grendel, Matovič, Šeliga - výkvet opozície - bijú na poplach! Rezort spravodlivosti SR totiž potvrdil, že vedie diskusiu s odborníkmi, ktorej cieľom je riešenie systémovej zaujatosti špecializovaných inštitúcií. Prípadné zmeny už... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik