Zelenskyj LAMENTUJE: Iba slepí nevidia, že moja krajina stratila pozornosť a podporu
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Vojna Izraela poškodila ukrajinskú vojnu! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pre agentúru AP v rozhovore zverejnenom v piatok povedal, že „iba slepí“ nevidia, že jeho krajina stratila pozornosť a podporu po útoku Hamasu na Izraelu zo 7. októbra, informuje americký Breitbart.

Zelenského vojna proti Rusku stráca pozornosť

Zelenskyj sľúbil, že bude „bojovať o pozornosť“ za SVOJU vojnu proti Rusku, najmä v Spojených štátoch, kde varoval, že „môže byť slabosťou“ nevôľa Kongresu minúť viac peňazí na zbrane pre jeho krajinu.

Ukrajina je v určitej forme vo vojne s Ruskom prinajmenšom od roku 2014, keď režim silného predstaviteľa Vladimira Putina začal podporovať separatistov vo východnom regióne Donbass v gerilovom boji proti Kyjevu.

Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij prichádzajú na pracovné stretnutie do Elyzejského paláca v pondelok 9. decembra 2019 v Paríži. Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident sa prvýkrát stretli na summite v Paríži, aby našli spôsob, ako ukončiť päťročné boje na východe Ukrajiny. (Ian Langsdon/Pool cez AP)

Spis/Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij prichádzajú na pracovné stretnutie do Elyzejského paláca v pondelok 9. decembra 2019 v Paríži. (Ian Langsdon/Pool cez AP)

Úplná invázia, ktorá sa začala v roku 2022, stále prebieha, z veľkej časti preto, že Ukrajina ťaží zo štedrých balíkov zbraní od európskych krajín a Spojených štátov. Amerika od februára 2022 ponúkla Ukrajine bezpečnostnú pomoc vo výške 44 miliárd dolárov. V Kongrese sa však momentálne diskutuje o dodatočnej pomoci vo výške 106 miliárd dolárov, ktorá sa rozdelí medzi Ukrajinu, Izrael a ďalšie výdavky, a to uprostred klesajúcej verejnej podpory v Amerike na financovanie Kyjeva.

Zelenskyj v rozhovore pre Associated Press tvrdil, že útok Hamasu na Izrael zo 7. októbra mal vplyv na nadšenie sveta podporovať Ukrajinu. "Už teraz vidíme dôsledky zmeny (pozornosti) medzinárodného spoločenstva v dôsledku tragédie na Blízkom východe,povedal Zelenskyj v piatkovom rozhovore. "Len slepý to nepozná".

Prezident tvrdil, že jeho krajina potrebuje „bojovať o pozornosť pre jeho rozsiahlu vojnu“. "Nesmieme dovoliť, aby ľudia zabudli na vojnu tu... Vidíte, pozornosť rovná sa pomoc," vysvetlil. „Žiadna pozornosť bude znamenať žiadnu pomoc. Bojujeme o každý kúsok pozornosti. Bez pozornosti môže byť v (americkom) Kongrese slabosť."

AMERICKÝ TANK, KTORÉHO BOL UKRAJINCOM ČERT DLŽNÝ!
Keď ho nečistíte, máte motor na odpis. Americký tank, ktorý bol Ukrajincom čert dlžný! Ruská agresia proti Ukrajine trvá 646 dní a na Ukrajinu už dorazili toľkokrát preberané americké tanky Abrams. Toľko avizovaný prielom však neprišiel a časopis... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Zelenskyj nie je spokojný s doterajšou pomocou Západu a vyhráža sa

Na inom mieste v rozhovore Zelenskyj lamentoval nad tým, že obrovské množstvo medzinárodnej pomoci pre jeho ozbrojené sily nestačilo na to, aby definitívne porazilo masívnu ruskú armádu, a vyhlásil, že „nie je spokojný“ so súčasnými stratami na životoch v ukrajinských ozbrojených silách.

„Pozri, neustupujeme, som spokojný. Bojujeme s druhou najlepšou armádou na svete, som spokojný,“ vysvetlil. „Strácame ľudí, nie som spokojný. Nedostali sme všetky zbrane, ktoré sme chceli, nemôžem byť spokojný, ale ani sa nemôžem príliš sťažovať.

Zelenskyj vyzval západné krajiny, aby pokračovali vo financovaní jeho krajiny predpovedaním, že Rusko „s najväčšou pravdepodobnosťou napadne krajiny NATO“, ak Ukrajina padne.

"A potom budú americké deti bojovať," dodal.

Začal chápať realitu? Trochu...ale dúfa v svoje
Zelenskyj prehovoril o novej etape konfliktu s Ruskom. Prvýkrát verejne priznal zlyhanie protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl. Ide zima, bude zle... S nástupom zimy vstúpila Ukrajina do novej fázy konfliktu s Ruskom. Konflikt medzi... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Milan Laca

Podporovateľ Izraela

Zelenskyj bol hlasným podporovateľom Izraela a v prvých dňoch vojny opísal svoju ideálnu povojnovú Ukrajinu podľa vzoru izraelskej spoločnosti.

„Ukrajina určite nebude taká, akú sme chceli od začiatku. Je to nemožné. Absolútne liberálne, európske – nebude to tak,“ povedal Zelenskyj v apríli 2022. „Staneme sa „veľkým Izraelom“ s vlastnou tvárou. Nebudeme sa čudovať, ak budeme mať v kinách, supermarketoch, ľudí so zbraňami, predstaviteľov ozbrojených síl či národnej gardy. Som presvedčený, že otázka bezpečnosti bude otázkou číslo jedna nasledujúcich 10 rokov. Som si tým istý."

V dňoch bezprostredne po útoku Hamasu Zelenskyj vyhlásil, že „právo Izraela na obranu je nespochybniteľné“ a vyzval svetových lídrov, aby túto krajinu navštívili.

"Moje odporúčanie - ak môžem použiť toto slovo - moje odporúčanie pre vodcov sveta... ísť do Izraela," vyzval Zelenskyj a dodal, že to môže "pomôcť zachrániť váš národ, ľudí, zachrániť životy."

„Takže moje odporúčanie vodcom je ísť do Izraela a myslím, že podporovať ľudí. Len ľudia, nehovorím o žiadnych inštitúciách,“ dodal. „Len na podporu ľudí, ktorí boli pod teroristickými útokmi, ľudí, ktorí teraz umierajú. Je to veľmi dôležité. Jednota je dôležitejšia ako byť sám, je silnejšia. Je to veľmi dôležité."

Naznačil tiež, že existuje „riziko“, že podpora Izraela odvedie pozornosť od jeho vlastnej krajiny.

O mesiac neskôr Zelenskyj lamentoval, že to tak bolo

„Svet sa nesústreďuje na našu situáciu ani na naše bojisko na Ukrajine. Rozdelenie pozornosti naozaj nepomáha,“ povedal v novembri britskému ministrovi zahraničných vecí Davidovi Cameronovi. "Chápeme, že pomoc sveta môže byť rozdelená, pretože kríza na Blízkom východe je škoda."

Po stretnutí s Cameronom Zelenskyj priznal, že dodávka zbrojnej pomoci sa po 7. októbri „naozaj spomalila“.

„Nie je to tak, ako povedali USA: Ukrajine nič nedávame. Nie! Ide len o to, že každý bojuje za (zásoby) sám za seba,“ povedal Zelenskyj. "Toto je život. Nehovorím, že je to pozitívne, ale taký je život a my musíme brániť to, čo je naše.“

SENZÁCIA! Tajné rokovania ruského a ukrajinského generála
Hersh oznámil mierové rokovania medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou na vojenskej úrovni. Americký novinár povedaznamenal, že v americkej administratíve nie sú „žiadne otázky“ a že „kľúčové americké osobnosti“ presadili rozhodnutie o rokovaniach s... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik