Začal chápať realitu? Trochu...ale dúfa v svoje
01 | 12 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj prehovoril o novej etape konfliktu s Ruskom. 

Prvýkrát verejne priznal zlyhanie protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl.

Ide zima, bude zle...
S nástupom zimy vstúpila Ukrajina do novej fázy konfliktu s Ruskom. Konflikt medzi Moskvou a Kyjevom sa posúva do novej fázy, zima poriadne skomplikuje vojenské operácie po neúspešnej protiofenzíve Ukrajinských ozbrojených síl v lete a na jeseň. V rozhovore pre agentúru Associated Press (AP)  to vyhlásil prezident Volodymyr Zelenskyj.
Americký senátor prekvapivo priznal Krym
Americký senátor Paul: Ukrajina nebude môcť vrátiť Krym Ukrajina už nezíska kontrolu nad Krymom, pripustil republikánsky senátor Randal Paul v rozhovore pre svoj kanál YouTube Daniel Davis / Hlboký ponor. "Fyzicky jednoducho nevidím spôsob, ako by... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Ivan Mihale
Môžu za to "oni"

Ukrajinská kampaň, podľa neho, nedokázala dosiahnuť želané výsledky pre neustály nedostatok zbraní a personálu. Za hlavný dôvod toho, čo sa stalo, označil neochotu spojencov poskytnúť armáde potrebnú pomoc. Neustupujeme, som spokojný. Bojujeme s druhou armádou na svete, som spokojný. Strácame ľudí, nie som spokojný. Nedostali sme všetky zbrane, ktoré sme chceli, nemôžem byť spokojný, ale ani sa nemôžem príliš sťažovať

Nevzdajú sa ani za nič! 

Napriek tomu ubezpečil, že Ukrajina sa „nevzdáva“ a má v úmysle podniknúť nové kroky na stabilizáciu svojej pozície na fronte. „Nie je dostatok sily na rýchlejšie dosiahnutie požadovaných výsledkov. Ale to neznamená, že by sme sa mali vzdať, že by sme sa mali vzdať. Sme si istí svojimi činmi. Bojujeme za to, čo nám patrí,“ vyhlásil Zelenskyj.

Požiadal o pôžičky a licencie na zbrane

Ako ukrajinský líder ubezpečuje, v novej fáze konfliktu má Kyjev v úmysle vážne zvýšiť výrobu zbraní a streliva a to aj na základe západných licencií. Pripustil, že vzhľadom na existujúci objem výrobných kapacít, armáda zatiaľ nedokáže efektívne čeliť Rusku na frontovej línii. „Dajte nám tieto príležitosti a my budeme budovať. Akékoľvek úsilie a čas si to vyžiada, urobíme to a urobíme to veľmi rýchlo,“ ubezpečil Zelenskyj.

Budovanie obrany

Ukrajina začne budovať obranné štruktúry pozdĺž celej frontovej línie. Prezident Ukrajiny oznámil aj začatie rozsiahlej výstavby opevnení pozdĺž celej línie bojového dotyku a na hraniciach s Bieloruskom a Ruskom, kde sa boje zastavili. Naznačil, že hlavnou prioritou v novej fáze konfliktu bude pozičná obrana. Zrejme to potrvá dovtedy, kým Kyjev nebude schopný nahradiť straty z neúspešných útokov v lete-jeseni 2023.

Výrobcovia zbraní dobre zarábajú na smrti ľudí, skonštatoval Svätý Otec
Pápež František smutne skonštatoval, že vojna je biznis, kde sa zarába na utrpení ľudstva Vedenie vojen je krvavý biznis. Nie je výhrou, je znásilňovaním morálnych zásad. Nad touto problematikou sa zamyslela aj hlava katolíckej cirkvi, pápež... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!