Výrobcovia zbraní dobre zarábajú na smrti ľudí, skonštatoval Svätý Otec
01 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Pápež František smutne skonštatoval, že vojna je biznis, kde sa zarába na utrpení ľudstva

Vedenie vojen je krvavý biznis. Nie je výhrou, je znásilňovaním morálnych zásad. Nad touto problematikou sa zamyslela aj hlava katolíckej cirkvi, pápež František. Bližšie rozobral túto tému 29. novembra počas záveru svojho vystúpenia na generálnej audiencii.

Svätý Otec požiadal všetkých veriacich, aby sa pomodlili za ukončenie vojnového konfliktu na Blízkom východe. Doslova sa vyjadril: „Prosím, modlime sa aj naďalej za vážnu situáciu v Izraeli a Palestíne.“ Obľúbený vodca cirkvi sa objektívne stavia k tejto situácii a nevidí dôvod, aby sa ďalej pokračovalo v prelievaní krvi a demonštrácii pomstychtivosti.

Vo svojej reči sa venoval predovšetkým problémom, týkajúcim sa Gazy. Je presvedčený, že jeho práca na tom, aby boli prepustení všetci rukojemníci a umožnenie prístupu k nevyhnutnej humanitárnej pomoci padne na úrodnú pôdu a nepriaznivá situácia trpiacich čoskoro skončí.  

Pápež sa venuje intenzívne svojej práci, hoci je jeho zdravie nalomené

Obetavá snaha hlavy cirkvi neustáva, i keď sú správy o jeho zdraví nepriaznivé. Kontaktuje vplyvné osoby a nástojí na ich pomoci obetiam vojnového konfliktu: Hovoril som s tamojšou farnosťou: niet vody, niet chleba a ľudia trpia. Trpia jednoduchí ľudia, nie tí, ktorí vedú vojnu. Prosme o mier. A keď hovoríme o mieri, nezabúdajme na drahý ukrajinský ľud, ktorý tak veľmi trpí, stále je vo vojne. Bratia a sestry, vojna je vždy porážkou. Každý v nej prehráva. Avšak nie - je tu jedna skupina, ktorá ňou získava veľa: výrobcovia zbraní. Títo dobre zarábajú na smrti iných.“

Pápeža Františka navštívili i cirkusoví akrobati, aby mu spestrili ťažké dni a príjemne ho motivovali v jeho práci

„Chcel by som v tejto chvíli radosti poďakovať týmto chlapcom a dievčatám z cirkusu. Cirkus vyjadruje jeden rozmer ľudskej duše: rozmer nezištnej radosti, tej jednoduchej radosti vytvorenej mystikou hry. Som veľmi vďačný týmto dievčatám a chlapcom, ktorí nás rozosmievajú, ale zároveň nám dávajú príklad veľmi tvrdého tréningu, pretože na to, aby ste dosiahli to, čo oni, potrebujete tvrdý, veľmi tvrdý tréning. Poďakujme im potleskom,“ dodal na záver.

Pápež František: Konflikt medzi Izraelom a Hamasom prekročil hranice vojny k TERORIZMU!
Pápež František v stredu uviedol, že situácia na Blízkom východe sa posunula od vojny k terorizmu. Povedal, že izraelské aj palestínske komunity trpia a vyzval na mier, informuje POLITICO. Od vojny k terorizmu Pápežovo vyhlásenie prišlo po tom,... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!