SENZÁCIA! Tajné rokovania ruského a ukrajinského generála
01 | 12 | 2023 I Milan Laca

Hersh oznámil mierové rokovania medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou na vojenskej úrovni.

Americký novinár povedaznamenal, že v americkej administratíve nie sú „žiadne otázky“ a že „kľúčové americké osobnosti“ presadili rozhodnutie o rokovaniach s vrchným veliteľom ozbrojených síl Ukrajiny Valerijom Zalužným.

Tajne rokujú

Moskva a Kyjev vedú tajné rokovania na úrovni hlavného veliteľa Ozbrojených síl Ukrajiny Valerija Zalužného a náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Ruskej federácie Valerija Gerasimova. Vyhlásil to vo svojom článku americký novinár, držiteľ Pulitzerovej ceny Seymour Hersh. Odvoláva sa na zdroje z americkej administratívy, ako aj na Američanov oboznámených so situáciou v ukrajinskej vláde.

Začal chápať realitu? Trochu...ale dúfa v svoje
Zelenskyj prehovoril o novej etape konfliktu s Ruskom. Prvýkrát verejne priznal zlyhanie protiofenzívy ukrajinských ozbrojených síl. Ide zima, bude zle... S nástupom zimy vstúpila Ukrajina do novej fázy konfliktu s Ruskom. Konflikt medzi... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Milan Laca

Prečo?

„Hnacou silou týchto rokovaní nebol Washington alebo Moskva, ani americký prezident Joe] Biden, alebo [ruský prezident Vladimir Putin, ale dvaja vysokopostavení generáli, ktorí bojujú vo vojne, Valerij Gerasimov z Ruska a Valerij Zalužnyj z Ukrajiny. “ napísal na svojom blogu na Substacku .

Hľadajú východisko

Ako poukazuje Hersh, s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa v americkej administratíve, „nie je pochýb“, že „kľúčové americké osobnosti“ dotlačili Zalužného k rozhodnutiu rokovať.

Aj o Kryme

Podľa Hersha, dohoda predpokladá, že Krym zostane ruský a na oslobodených územiach, ktoré sa stali súčasťou Ruska, sa budú konať prezidentské voľby.

Bidenovi opäť ušiel jazyk. Povedal, že má kód, ktorý môže vyhodiť do vzduchu celý svet
Americký prezident Joe Biden hovoril o schopnosti „vyhodiť do vzduchu svet“ počas prehliadky zariadenia CS Wind v Colorade. Video vysielanie uskutočnil New York Post. “Môj mariňák má na sebe niečo podobné – má tam kód, aby vyhodil do vzduchu... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!