Naď, Nvotová, Ďuriš Nicholsonová... A NEDAJÚ POKOJ
02 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Mnohých spoluobčanov nadmieru teší, že ani politici, ktorí sa rozhodli odísť z politiky, sa politickou situáciou na Slovensku neprestávajú zaoberať. Naopak, stále do nej vstupujú, dokonca i vtedy, ak sa rozhodli zo Slovenska odísť. Slovensko tak pre nich vôbec neprestáva byť zaujímavé v každom ohľade. Skonštatoval to filozof Oliver Bakoš vo svojom komentári pre denník Pravda.

Napríklad bývalý minister obrany Jaroslav Naď (najprv z hnutia OĽaNO, potom zo strany Demokrati, ktorá vznikla na istý premyslený a rafinovaný popud predsedu hnutia Igora Matoviča, aby skopírovala rozdelenie strán Hlas a Smer a dosiahla oproti nim skvelý adekvátny výsledok v ostatných parlamentných voľbách, mimoriadne úspešne pôsobí už kdesi na českom ministerstve obrany).

Mnohí zaujatí a nezodpovední čitatelia, ktorí si zachovávajú voči bratskému národu pozitívne vzťahy, radia bezostyšne susedom, aby ho vraj nikdy nepúšťali do priestorov ich vojenských skladov samotného a takpovediac bez sprievodu dospelej osoby. Ťažko povedať, čo ich vedie k podobným vyjadreniam, no ak človek sleduje dennú tlač a vôbec mediálne dianie, stretne sa s tým pomerne často. No i z tohto nového postu v Čechách nerinčí Naď na Slovensku zbraňami, ktorých sa im tam napriek jeho príslovečnej svedomitosti viacero ešte zachovalo, ale silou politickej vôle a obetavého odhodlania.

Do značnej miery ide o to, že predchádzajúci predseda Demokratov a expremiér Eduard Heger prejavil, aspoň ako sa Naď vyjadril, „vysokú úroveň politickej kultúry a tiež jeho osobné vnútorné demokratické nastavenie a charakter“. Čiže vzdal sa sám od seba funkcie. O súčasnej predsedníčke Demokratov Andrei Letanovskej sa vyjadril, že si ju nesmierne váži, rovnako ako Hegera. A preto fakticky ani nemá inú možnosť, než aby sa aj on sám uchádzal o funkciu predsedu. To by stranu isto posilnilo, no zároveň by tak ani uprostred Čiech nezostalo Slovensko bokom.

Váži si aj Dorotu Nvotovú, členku strany Demokrati, ktorá po voľbách v slzách utiekla do Rakúska, aby tam ich výsledky pozitívne spracovala: „Keď vidím, ako naša prezidentka dáva Ficovi poverenie, už mi do čaju žblnkajú slzy. Neprehrala som ja a moja pýcha ani Demokrati, prehralo Slovensko." To bolo trochu povrchné, lebo Slovensko sa pod vedením Matoviča na Slovensku napokon do parlamentu dostalo.

Zdroj foto: FB/Oliver Bakoš

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá sa aj s jej stranou Jablko tiež pridala fakticky k Demokratom, niekoľko rokov písala z Bruselu porovnania belgických a slovenských vodičov vo vzťahu k bicyklistom. Je to asi tak, že v Bruseli, ak sa cyklista zastaví, aby si vypil kávičku, vodič vyskočí z auta a „špricne“ mu do nej z bombičky šľahačku, na Slovensku mu, naopak, kávu slamkou bleskovo „vysosá“.

Pred voľbami riešila (ne)odchádzanie mladých ľudí z krajiny, aby napokon obrátila svoje rozhorčenie na „zostatkových“ dôchodcov. Im chce (!) vláda priplatiť: „Popri tom sa všetci pretekajú, kto dá na Vianoce viac dôchodcom. 150… 300… po prvé, po druhé, áno, tam vzadu kričí Danko 350 a za ním máva Matovič, že dá 400. Predané. Kúpené. Moje drahé Slovensko."

OPOZIČNÝ PES BASKERVILSKÝ dostal výprask! PROČKOVI však jeden náhubok evidentne nestačí
Matovičovci sa evidentne nudia a znova spúšťajú svoj trápny kolotoč. Nestačia urážky na adresu poslanca Mažgúta tak, aby to bolo prepierané celým národom a za konzekvencie konania predsedu hnutia OĽaNO bol obviňovaný Smer-SSD. Nestačí pretvárka zo... Čítať ďalej
02 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik